Ingezonden persbericht


PERSBERICHT - MELKWEG AMSTERDAM

JELLO BIAFRA
AND THE GUANTANAMO SCHOOL OF MEDICINE
levende punklegende in de Melkweg

Een verademing voor punkliefhebbers: levende legende Jello Biafra tourt met zijn eigen band The Guantanamo School Of Medicine, bestaande uit een hele reeks punkcoryfeeën van formaat. De bandnaam geeft al aan dat er aan het engagement van Biafra niets is veranderd. Verwacht een Dead Kennedys achtige vibe met een gezonde dosis proto-punk en veel guitar noise.

Naast frontman, zanger en activist Jello Biafra bestaat de band uit: bassist Billy Gould (Faith No More), gitaristen Ralph Spight (Victims Family, Freak Accident, Hellworms) en Kimo Ball (o.a. Freak Accident, Carneyball Johnson) en drummer Jon Weiss (Sharkbait, Horsey). Het laatste decennium stond Biafra met name op het podium als spoken word artiest, een rol die hem op het lijf geschreven is. Maar het werd hoog tijd dat Biafra ook muzikaal weer van zich liet horen, na de tour in 2005 met The Melvins. Rond het feest voor zijn vijftigste verjaardag formeerde de frontman The Guantanamo School of Medicine en in 2009 bracht de groep het album 'The Audacity of Hype' uit.

Jello Biafra werd in de zeventiger jaren bekend als frontman van de bepalende punkband The Dead Kennedys en liet sinds die tijd van zich horen middels talloze projecten en samenwerkingen. Met sterke spoken word performances heeft Biafra de laatste decennia ook zijn imago als activist / opiniemaker stevig neergezet.