Published: 18:35 CEST 30-06-2011 /Thomson Reuters /Source: Solvay S.A. /XBRU: SOLB /ISIN: BE0003470755 SOLVAY DIENT ZIJN VRIENDSCHAPPELIJK OPENBAAR OVERNAMEBOD OP RHODIA IN BIJ DE EU-COMMISSIE

Brussel, 30 juni 2011 om 18.30 uur (Brusselse tijd)

Solvay dient zijn vriendschappelijk openbaar
overnamebod op Rhodia in bij de Eu-Commissie

Solvay maakt bekend dat het vandaag zijn vriendschappelijk openbaar overnamebod op Rhodia heeft ingediend bij de Europese Commissie, en dit zoals voorzien in de regels en procedures voor de goedkeuring van deze transactie door de concurrentie-autoriteiten.

De Franse financiële marktautoriteit AMF zal de afsluitingsdatum publiceren na het verkrijgen van de instemming van de Europese Commissie. Na het bepalen van de afsluitingsdatum door de Franse financiële marktautoriteit, zal NYSE Euronext Parijs een bericht publiceren met daarin de definitieve kalender van het overnamebod en van de betaling en levering ervan. De kalender zal tevens in een gezamenlijk persbericht van Solvay en Rhodia worden bekendgemaakt.

Het overnameprospectus van Solvay (in het Frans en Engels) met daarin de modaliteiten voor het aanbrengen van aandelen in het kader van het bod en het antwoord van Rhodia (in het Frans en Engels) zijn te raadplegen op de hiervoor bestemde pagina's van de internetsites van Solvay (www.solvay.com/OPARhodia) en van Rhodia (www.rhodia.com). Op deze sites vindt men ook informatie over de juridische, financiële en boekhoudkundige positie van Solvay en Rhodia.

SOLVAY is een internationale industriële groep, actief in Chemie. Hij levert een breed gamma producten en oplossingen die bijdragen tot de verhoging van de levenskwaliteit. De groep met hoofdkwartier in Brussel telt ongeveer 16.800 werknemers in 40 landen. In 2010 bedroeg de geconsolideerde omzet van de groep 7,1 miljard EUR. Solvay staat genoteerd op de NYSE Euronext-beurs in Brussel (NYSE Euronext: SOLB.BE - Bloomberg: SOLB.BB - Reuters: SOLBt.BR). Voor meer informatie kan u terecht op www.solvay.com.