De liefde voor Afrika spat eraf, een kijkje op cultuurverschillen


Mirjam van Rood presenteert eerste exemplaar van haar boek De roep van de mapori in Maastricht

MAASTRICHT, 20110622 -- Donderdag 30 juni om 19.30 uur presenteert Mirjam van Roode in Selexyz Dominicanen het eerste exemplaar van haar boek De roep van de mapori aan de Maastrichtse wethouder van Cultuur Jacques Costongs en geeft zij een lezing over haar indrukwekkende ervaringen in Kenia. Het boek is een uitgave van de Maastrichtse uitgeverij Boekenplan. Na afloop van de lezing zal Mirjam van Roode haar boek signeren. Vrij toegang.

[Cover van 'De Roep van de Mapori'] In 1988 vertrekt Mirjam voor een stage naar Kenia. Ze raakt verknocht aan het land en wordt verliefd op een Keniaan. Ze laat alles in Nederland achter om in Afrika een nieuw bestaan op te bouwen. Het paar krijgt twee kinderen, maar het huwelijk strandt.

Als Mirjams werkcontract in Kenia afloopt, besluit ze met tegenzin terug te keren naar Nederland. Mirjam en haar kinderen blijven Kenia trouw. Jaarlijks reizen zij naar hun geliefde vaderland.  Maar als Mirjam in 2007 verzeild raakt in hevige etnische onlusten en haar kinderen niet langer als Kenianen maar als Kikuyus worden gezien, leert ze Kenia van een heel andere kant kennen.

De roep van de mapori is een bevlogen en openhartig verhaal over Mirjams liefde voor Kenia.

Mirjam van Roode (Rijnsburg, 1967 – woont in Maastricht) studeerde Fysische Geografie in Utrecht. Met De roep van de mapori maakt ze haar debuut. Ze vertelt bevlogen en met humor over haar fascinatie voor Kenia, cultuurverschillen, multiculturele relaties  en de Afrikaanse politieke actualiteit.

Titel: De roep van de mapori
Auteur: Mirjam van Roode
ISBN 978 90 8666 193 0
Prijs: € 18,95
Ook verkrijgbaar als e-book voor € 7,95

Verkrijgbaar bij de betere Boekhandel en bij booxstore.nl