Landstede

Het Feuerstein Congres onder leiding van professor Reuven Feuerstein (89)

Zwolle - Ieder kind heeft het recht op iemand die in hem/haar gelooft. Dat is het thema van het jaarlijkse Feuerstein International Summer Institute onder leiding van de wereldwijd bekende Professor Reuven Feuerstein. Na Parijs, Amsterdam, Venetië en Turijn treedt Zwolle dit jaar als gastheer op voor dit congres dat voor de 32ste keer plaats vindt.

International School Eerde heeft dit congres samen met stichting Congresstad Zwolle naar Zwolle gehaald, waarbij de locaties Landstede en Hotel Lumen van 3 tot 14 juli 2011 naar verwachting meer dan 200 deelnemers zullen ontvangen voor het volgen van allerlei workshops.

Het congres is gericht op leraren , onderwijsbestuurders, therapeuten, studenten en ouders. Iedereen die interesse heeft in het volgen van een van de workshops kan zich aanmelden via www.icelp.org. Op deze site staat een uitgebreid overzicht van de verschillende workshops inclusief de bijbehorende kosten.

De methode Feuerstein is dé oplossing voor kinderen die het beste uit zichzelf willen halen. De ontwikkeling van een kind worden steeds vaker leesbarrières, syndromen en leerhandicaps gesignaleerd terwijl tegelijkertijd hogere eisen en/of verwachtingen worden gecreëerd.

Vaak ontstaat er bij ouders het gevoel dat hun kind niet laat zien wat het eigenlijk zou kunnen. Hieruit kunnen zich makkelijk frustraties ontwikkelen bij zowel ouders als kinderen, met het gevaar van demotivering en onderpresteren door het kind. De methode Feuerstein voorziet in instrumenten waardoor ieder kind zijn talenten en leermogelijkheden kan ontwikkelen.

De methode Feuerstein gaat niet uit van de beperkingen van een kind, maar van diens mogelijkheden. studiebegeleidingsinstituut Joan Cele (Dalfsen en Zwolle) en de Internationale school Eerde (Ommen), beide onderdeel van Landstede, werken al jaren met deze methode.

Meer informatie
Heeft u nog vragen met betrekking tot het volgen van een van de workshops tijdens het congres, dan kunt u contact opnemen met Han van der Zwan , opleidingscoördinator Eerde.

www.icelp.org
www.joancele.nl
www.eerde.nl