Ingezonden persbericht


Persbericht

Zomerse Zondagen in het Gemeentemuseum Den Haag

3 juli en 14 augustus

Gemeentemuseum Den Haag

Het Gemeentemuseum Den Haag organiseert ook dit jaar weer de Zomerse Zondagen. Op 3 juli en 14 augustus zijn er workshops en andere leuke dingen te doen voor jong en oud. In de binnentuin kan gepicknickt worden, er is een kindertour, een rondleiding over de tentoonstelling Pronkzucht aan het hof. Keizerlijk porselein uit Shanghai en kinderen kunnen meedoen aan de prijsvraag Win met Mondriaan. Kinderen t/m 18 jaar hebben gratis toegang tot het museum. Aan het volgen van een workshop zijn wel kosten verbonden. Zie www.gemeentemuseum.nl voor meer informatie.

Keramiek beschilderen

Op 3 juli kan in het kader van de tentoonstellingen Pronkzucht aan het hof door volwassenen de workshop Keramiek beschilderen gevolgd worden. Onder leiding van een museumdocent wordt eerst de tentoonstelling bezocht. Daarna gaat de deelnemer zelf aan de slag.

Portret schilderen

Op 14 augustus kunnen volwassenen naar aanleiding van ZomerExpo een workshop portret schilderen volgen. Na een bezoek aan de tentoonstelling waarin een selectie van de beste 250 kunstwerken te zien is van amateurs en professionals in Nederland, leren de deelnemers de fijne kneepjes van het schilderen van een portret.

Kinderactiviteiten

Kinderen kunnen meedoen met de workshop Groetjes uit het Gemeentemuseum (vanaf 8 jaar). Hier maken ze een mooie, kunstzinnige ansichtkaart die door het museum verstuurd wordt.

Voor kinderen vanaf 10 jaar is er de tour Het mooiste museum. Dit boekje is gratis af te halen bij de informatiebalie in de hal van het museum. Samen met hun (groot)ouders gaan ze op onderzoek in het mooiste museum van Nederland! En natuurlijk is er Wonderkamers, in het souterrain van het museum. Hier kan iedereen, van jong tot oud, kunst op een geheel andere manier beleven.

Wedstrijd

In de kindertentoonstelling Keepvogel & Kijkvogel in het spoor van Mondriaan waarin de originele prentenboekillustraties van Wouter van Reek te zien zijn, kan iedereen meedingen naar een mooie prijs! Wie meedoet met de Win met Mondriaan wedstrijd en de meest dynamische compositie op de wand maakt, maakt kans op de twee gesigneerde boeken die Wouter van Reek en Truus Matty schreven voor het Gemeentemuseum Den Haag. Deze boeken, Keepvogel & Kijkvogel in het spoor van Mondriaan en Mister Orange zijn beide geïnspireerd op het werk van Mondriaan.

Kinderatelier

In de zomervakantie houdt het Gemeentemuseum vijf keer een open kinderatelier. Op 13, 20, 27 juli, 3 en 10 augustus kunnen kinderen van 14.00 -" 16.00 uur onder leiding van een museumdocent knutselen, tekenen en schilderen in het museumatelier. De toegang is gratis.