Gemeente Someren


Energiestand op Kennedymarkt

Op zondag 3 juli a.s. plaatst de gemeente een Energiestand op de Kennedymarkt. Op deze Energiestand worden de nieuwste technieken op het gebied van energiebesparing en het duurzaam opwekken van energie tentoongesteld. Door zelf actief deel te nemen kunt u bijvoorbeeld energie opwekken op de fiets of waterstofproefjes uitvoeren.

Wat is er te zien?

Op de Energiestand is onder andere het volgende te zien:

o een warmtepomp

o open en gesloten bronnen

o informatie over cradle tot cradle (hergebruik van materialen)

o een zonneboiler

o een werkend PV zonnepaneel

o een werkend CO2-gestuurd ventilatiesysteem

o diverse isolatiemaatregelen

o de nieuwste, energiezuinige verlichting

o CO2-absorberende dakpannen

Voor eigenaren van bestaande woningen is het treffen van energiebesparende maatregelen nu extra interessant, op 31 mei jongstleden is opnieuw subsidie beschikbaar gesteld

binnen het rijksprogramma `Meer met Minder". Voor meer informatie hierover kijk op: www.hoebespaarikenergie.info .

Ook voor toekomstige woningeigenaren die een nieuwbouwwoning gaan realiseren is de Energiestand zeer interessant. Veel getoonde technieken zijn toepasbaar in nieuwbouwwoningen.

Op de Energiestand wordt ook een Duurzaamheidskrant uitgegeven. Deze Duurzaamheidskrant is een gezamenlijk initiatief van de gemeenten Someren en Asten. In deze Duurzaamheidskrant wordt in vogelvlucht aangegeven, wat de gemeente Someren en Asten in het kader van Lokaal Klimaatbeleid doet, op het gebied van energiebesparing en het gebruik van duurzame energiebronnen. Door middel van deze Duurzaamheidskrant wil de gemeente u als burgers, maar ook bedrijven, inspireren om samen te zorgen dat onze kinderen, kleinkinderen en de generaties die daar op volgen ook nog op een prettige wijze kunnen vertoeven op deze aardbol.