Gemeente Echt-Susteren


20e Niederrheinischer Radwandertag zondag 3 juli 2011

Zondag 3 juli 2011 nodigt het fietsparadijs tussen Maas en Rijn u voor de 20e keer uit voor het grensoverschrijdende fietsevenement de âNiederrheinischer Radwandertagâ. Vanuit 72 startpunten in Nederland en het aangrenzende Duitse Niederrheingebied kan jong en oud op deze traditionele eerste zondag in juli âmeefietsen en winnenâ. De deelname is gratis.

Jaarlijks fietsevenement

Wat in 1992 begon met vijf startplaatsen, is uitgegroeid tot het grootste Duits-Nederlandse fietsevenement. Dit jaar worden er zestig bewegwijzerde, rondgaande fietsroutes aangeboden, variërend van 25 tot 75 kilometer. Daarnaast zijn op diverse plaatsen extra korte routes uitgezet, speciaal voor ouderen of gezinnen met kinderen. De routes nemen de fietser mee langs de mooiste van plekjes in de regio en tal van bezienswaardigheden.

Â

20-jarig Jubileum

Dit jaar is de twintigste keer dat het fietsevenement plaatsvindt. Vandaar dat de organisatie verschillende extraâs voor de fietser in petto heeft. Bij elk startpunt ontvangen zij het Jubileumboek, met daarin alle routes die dit jaar gefietst kunnen worden tijdens de Niederrheinischer Radwandertag, maar wees er vroeg bij, want op=op. Daarnaast staan er bij de startpunten in Midden-Limburg voor de eerste 20 deelnemers lunchpakketjes klaar, samengesteld door Jumbo Supermarkten.

Â

Startplaatsen Nederlandse zijde

Arcen (Graanbranderij de IJsvogel); Echt (VVV); Gennep (Markt); Monfort (Café Biej de Vogel); Plasmolen (De Pannenkoekenbakker); Offenbeek (Kerkplein); Roermond (VVV, Markt); Swalmen (Markt); Venlo (VVV, Dominicanenplein) en Vlodrop (Café De Roerhal).

Â

Tombola
Na afloop van de NRWT vindt er een tombola plaats. De tombola wordt mogelijk gemaakt door de volgende sponsoren uit de gemeente:

Â

Nizet rijwielhandel

Cycles Jo Geurts

Profile Wijnen

De Beezerd

Gelissen Tweewielers

Â

Te downloaden:

* Logo_NRWT.pdf