Onze Lieve Vrouwe Gasthuis


OLVG-chirurg Vahl in tv-serie 'De Medisch Specialist, als dokter en mens'

Amsterdam, vrijdag 1 juli 2011

RTL 4 gaat de succesvolle tv-serie `De Medisch Specialist, als dokter en mens` herhalen. Deze achtdelige serie kwam tot stand met medewerking van de Orde van Medisch Specialisten (OMS). OLVG-chirurg Anco Vahl is een van de vijf medisch specialisten die in de serie worden gevolgd.

De serie 'De Medisch Specialist, als dokter en mens' werd eerder uitgezonden in de winter van 2010-2011. Volgens de recensies destijds geeft de serie een bijzondere kijk in de wereld van 'de Witte Jassen'.

Kijkje achter de schermen
Regisseur Chris Houtman volgde voor de serie wekenlang vijf medisch specialisten waaronder chirurg Anco Vahl uit het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG). De kijker krijgt een kijkje achter de schermen in het werk en leven van de medisch specialist. Geen technische hoogstandjes en de spanning van de eerstehulp; dergelijke programma's zijn er genoeg, vinden de makers. Deze serie toont juist de andere kant van de zorg, bijvoorbeeld als genezing niet meer mogelijk is en wat dat doet met de medisch specialist, als dokter en als mens. De aanpak van Houtman leverde uniek beeldmateriaal op rond nascholing, de organisatie van het werk, de toetsingscommissies, de onderhandelingen, het geven van onderwijs, en niet te vergeten de verhouding tussen werk en privé.

De herhalingen worden uitgezonden van 3 juli tot en met 21 augustus op zondagochtend op RTL 4. Het programma start steeds tussen 10.20 en 10.40 uur.