Provincie Noord-Brabant


PERSBERICHT
d.d. 21 juni 2011


Van ruilen komt géén huilen
Ruiltafel voor kinderen op Kempisch Streekfestival


Op zondag 3 juli organiseert Stichting Kempen Goed het Kempisch Streekfestival op de Vrijthof in Hilvarenbeek. Bezoekers kunnen er streekhapjes proeven, er is muziek en volop kindervermaak. Nieuw dit jaar is de 'ruiltafel'. Alle kinderen worden uitgenodigd om een voorwerp mee te brengen waar ze iemand anders blij mee kunnen maken. Dat kan speelgoed zijn, een boek, DVD of computergame. Na het inleveren mogen ze zelf natuurlijk ook iets uitkiezen van deze 'ruiltafel'. Zo dragen ze allemaal een steentje bij aan het 'consuminderen', wat ook beter is voor het milieu.


Consuminderen
Tegenwoordig kopen en kopen we maar. Iets is nog niet kapot of versleten of we kopen alweer iets nieuws. Want we willen steeds de nieuwste en mooiste spullen. Denk maar aan kleding, auto's en speelgoed. Meer kopen is goed voor de economie. Maar is dit ook goed voor het milieu? En onze portemonnee? Stichting Kempen Goed wil de Kempische kinderen hier bewust van maken. Daarom heeft zij het initiatief genomen tot de 'ruiltafel' op het Kempisch Streekfestival. Rabobank Hart van Brabant ondersteunt dit initiatief en beloont alle kinderen die hun speelgoed of ander voorwerp komen ruilen met een smakelijke traktatie.

Dagje uit voor jong én oud
Van 11.00 tot 18.00 uur is jong én oud van harte welkom op het streekfestival, dat gratis toegankelijk is. Op het houten boomstammenterras kunt u genieten van streekspecialiteiten én van optredens van bijzondere akoestische acts. Kinderen leven zich uit op de strobalenberg, in de klimtoren, bij het maken van sieraden en in de dierenknuffelhoek. De ondernemers op het Kempische Platteland laten zich van hun beste kant zien in de stands van Land van de Hilver, Land van de Zaligheden en Land van Oirschot. In samenwerking met het Paspoortfestival, dat deze dag ook in Hilvarenbeek wordt georganiseerd, wordt een toneelvoorstelling aangeboden. En er vertrekken vanaf het festivalterrein de gehele dag gratis huifkarexcursies naar bijzondere plekjes in de omgeving. Meer informatie is te vinden op www.kempischstreekfestival.nl


Noot voor de redactie,