Ingezonden persbericht


Maak 't mee in een boot of op de kade!
Culturele Zondag Kadeconcert 3 juli 2011
Vijf openlucht operaconcerten van Het Ledig Erf tot de Weerdsluis

Na de succesvolle eerste editie van vorig jaar, organiseert Culturele Zondagen dit jaar opnieuw het Kadeconcert. Op zondag 3 juli vanaf 16.30 uur zijn de werven van de Oudegracht en de Weerdsluis één groot openluchtpodium. Vanaf een boot of de kade klinkt er op verschillende plekken langs de route opera. Van Monteverdi tot Mozart, uitgevoerd door jong en oud.

Het Kadeconcert start om 16.30 uur bij verzamelpunt Ledig Erf. Per boot of wandelend vaart of loopt het publiek langs de route van de Oudegracht naar de Weerdsluis. Onderweg zijn er op vier plaatsen concerten van een kwartier van bijvoorbeeld het Domstad Jeugd Orkest en het Kamerkoor Decamerone. Tussendoor klinken er uit onverwachte hoek nog meer liederen en muziek. Om 19.00 uur begint het afsluitende concert bij de Weerdsluis. De Nieuwe Philharmonie Utrecht onder leiding van Johannes Leertouwer speelt operamuziek van Mozart met onder andere zang van mezzosopraan Cora Burggraaf. Om 20.00 uur sluit het Kadeconcert 2011 af met een optreden van het Scratchkoor.

Scratchkoor, zing zelf mee!
Iedereen kan meezingen met De Nieuwe Philharmonie Utrecht op zondag 3 juli. Het 'Ave Verum Corpus' en 'Laudate Dominum' van Mozart worden van tevoren gerepeteerd met de mensen die mee willen doen. De repetities zijn op zondag 26 juni van 15.00-17.00 uur (koor), op zaterdag 2 juli van 16.00-18.00 uur (koor met orkest) en op zondag 3 juli voorafgaand aan het concert op de Weerdsluis. Alle repetities vinden plaats in Utrecht. Aanmelden voor het koor kan via sara@culturelezondagen.nl.

Editie 2010
Het Kadeconcert is een samenvoeging van twee succesvolle Utrechtse initiatieven: de Muzikale Botenparade en het Oude Gracht Operaconcert. Vorig jaar vond het Kadeconcert voor het eerst plaats. Wegens het grote succes van deze eerste editie is het Kadeconcert dit jaar in reprise.

Praktische informatie
Het Kadeconcert is gratis toegankelijk. Dresscode: een rood en/of wit accent. Bezoekers kunnen bootjes, kano's of waterfietsen huren bij verschillende Utrechtse botenverhuurders of een plekje reserveren in een sloep van Varen in Utrecht of op een rondvaartboot van Schuttevaer. Tussen 16.30 en 22.00 uur kunnen bezoekers met 20% korting een Operamenu nuttigen bij een aantal Italiaanse restaurants (korting geldt alleen voor de maaltijd). Voor informatie over het programma, de deelnemende restaurants, info over botenverhuur, het gelegenheidskoor en meer zie: www.culturelezondagen.nl/kadeconcert.


---