Ingezonden persbericht


Persbericht

Wedstrijd kunstschilders Henk Veen Rembrandt Kunstplein 2011

Zondag 3 juli 2011 start om 12.00 uur de wedstrijd tussen meer dan 100 kunstenaars aan de voet van meesterschilder Rembrandt op het Rembrandtplein in Amsterdam.

Deze dag organiseert de bekende kunstenaar Henk Veen in samenwerking met de ondernemers van het Rembrandtplein de tweede editie van het Rembrandt - Henk Veen Rembrandt Kunstplein 2011. Na eerdere succesvolle edities georganiseerd door Henk Veen op het Rembrandtplein en Keukenhof (4daagse evenement), zal het unieke schildersevenement voor de tweede maal plaatsvinden op de plek waar het echt thuis hoort, aan de voet van grootmeester Rembrandt zelf.

Deze dag organiseren de ondernemers van het Rembrandtplein in samenwerking met de bekende kunstenaar Henk Veen de tweede editie van het Henk Veen Rembrandt Kunstplein. Na een eerdere succesvolle editie op het Rembrandtplein, is het schildersevenement van het jaar op de plek waar het echt thuis hoort, aan de voet van grootmeester Rembrandt zelf.

Meer dan 100 bekende en onbekende kunstenaars zullen (kosteloos) deelnemen aan dit grootste openlucht kunstfestijn van Amsterdam. Alle kunstenaars zullen een plek op het plein uitzoeken om hun talent aan het talrijk aanwezige publiek te tonen. Op 3 juli wordt het Rembrandtplein voor één middag omgetoverd tot het Henk Veen Rembrandt Kunstplein met het thema "Hoop". Het thema van dit jaar is gekozen i.v.m. de samenwerking met het goede doel Stichting Semmy.

Het Kunstplein start om 12.00 uur. Iedere deelnemer ontvangt van de organisatie een geparafeerd en genummerd schildersdoek (60x80 cm). Alle deelnemers hebben tot uiterlijk 18.00 uur de tijd om hun uitwerking van het thema Rembrandtplein in te leveren bij de organisatie. Vanaf 17.00 uur zal het festijn worden afgesloten met een gezellige borrel voor de deelnemers (welke al klaar zijn).

Een deskundige jury, zal net als voorgaande jaren, bepalen welke doeken in de prijzen vallen. De winnaars worden, aan het einde van de dag, door de ondernemersvereniging Rembrandtplein beloond met geldprijzen en prijzen in natura:


1ste prijs: Diner 2 pers @ De Kroon + Overnachting 2 pers @ NH-Shiller


2de prijs: Diner 2 pers @ St James Gate + Gratis entree Jantjes Verjaardag 2 pers + Gratis Bottle service t.w.v. ¤ 120,-


3de prijs: Lunch 2 pers @ Van Dobben + Diner 2 pers @ De Nachtwacht

Alle 100 kunstenaars met verschillende disciplines schilderden het thema van dit jaar "Hoop". Het thema van dit jaar is gekozen i.v.m. de samenwerking met het goede doel Stichting Semmy. Gedurende het evenement zal kunstenaar Henk Veen samen met de broers Ernst Löw (zanger, acteur, schrijver, dichter, bekend van o.a. Zoop, Thuis, Wildschut & de Vries, Westenwind, Baantjer, Flikken, Kees & Co etc.) en Victor Löw (acteur o.a. bekend van Floris, Costa, Abeltje, de Flat, Noordelingen, Flikken Maastricht, Voetbalvrouwen, Spangen, Flodder, Kees & Co etc.) een groot doek van 100 x 120 cm beschilderen, welke later geveild zal worden voor het goede doel van dit jaar. Via de site van Stichting Semmy kan men bieden tijdens de veiling op het unieke schilderij en schilderijen van andere kunstenaars. De opbrengst hiervan zal geheel ten goede komen aan goede doel Stichting Semmy.

De dag zal traditiegetrouw worden afgesloten met gezellige muziek, waarbij Dave Dekker (de nieuwe Ciske de Rat) met zijn gouden stem zijn nummers ten gehore zal brengen.

Wij nodigen u dan ook uit om de creatieve wedstrijd bij te wonen op het Rembrandtplein in Amsterdam.

Met dank aan alle sponsors die het kunstplein hebben mogelijk gemaakt: Stichting Ondernemers Rembrandtplein en Omgeving, Rabobank Amsterdam, Cafe de Kroon, Jantjes Verjaardag, NH Schiller, St James Gate, Van Dobben, de Nachtwacht, Bavaria.

Naamsbekendheid Henk Veen

De bekende kunstschilder Henk Veen, rasechte Amsterdammer, haalt zijn inspiratie uit het leven dat hij leeft in Amsterdam. Hierdoor zijn de schilderijen van zijn hand heel herkenbaar en hij probeert de gevoelige en dagelijkse, soms komische werkelijkheid, vol liefde en passie in kleur op het doek te zetten.

Hij is bekend van diverse televisieprogramma's waar zijn kunst te zien is geweest, exposities op exclusieve locaties zoals het Marriott Hotel, Hotel The Grand, Hotel Arena, Holland Casino, American Hotel en ruim een jaar een eigen gallery heeft gehad op het Rembrandtplein in Amsterdam. Opvallende projecten zoals Henk Veen Kunstplein Rembrandtplein en Keukenhof, de Dam tot Damloop, waar Henk 3 jaar lang het aandenken voor de Businesslopers en in 2009 T-shirt heeft ontworpen en natuurlijk het project voor de Cruyff Foundation, waarbij hij 2 weken lang heeft geschilderd met diverse BN-ers in de hoeketalage van de Bijenkorf, waaronder met Johan Cruijff zelf en de Henk Veen Johan Cruijff tram die vier maanden lang door Amsterdam heeft gereden. Zijn eerste televisie debuut begon in het programma Live & Cooking, waar de beschilderde deuren van het decor 3 seizoenen te zien waren.

Meer informatie en foto's op www.henkveen.nl

Stichting Semmy

In Nederland krijgen jaarlijks ongeveer 125 kinderen te maken met een hersentumor. Hiervan is circa 2/3 een glioom, oftewel per jaar krijgen ongeveer 80 kinderen een glioom in de hersenen. Circa 15% van de hersentumoren bij kinderen is een hersenstamtumor (DIPG / ponsglioom), ongeveer 18 gevallen per jaar.

Stichting Semmy heeft ten doel het verlengen van de levensverwachting en uiteindelijk het vergroten van de overlevingskansen van kinderen die getroffen zijn door hersenstamkanker. De overlevingskans bij een herstenstamtumor is namelijk vrijwel 0% met een levensverwachting na diagnose van 2 tot 12 maanden. Hiermee is hersenstamkanker de meest dodelijke vorm van kanker. Dit in tegenstelling tot de gemiddelde overlevingskans van kinderkanker die inmiddels gelukkig al 75% is. We moeten van die 0% af en zoeken dus naar een behandeling die ouders en de getroffen kinderen hoop op genezing kan geven na diagnose. Want alleen al die hoop is van levensbelang!

Door de financiering van Stichting Semmy is er een onderzoeksteam in VUmc bezig om de doelstellingen van Stichting Semmy te verwezenlijken en hopelijk zo snel mogelijk andere kindjes te kunnen helpen.

Meer informatie op www.stichtingsemmy.nl


---

Noot voor redactie,