KNHS

Springruiters winnen landenwedstrijd in Finland

3 juli 2011


HAMINA (KNHS) De Nederlandse springruiters hebben zondag de landenwedstrijd van het CSI3* in het Finse Hamina gewonnen. Het Oranje-kwartet bestond uit Henk van de Pol (Oost-, West- en Middelbeers) met Kirfa de Kreisker, Piet Raijmakers Jr (Asten) met Van Schijndels Valentino (Cavalier x Tangelo), Frans Wijlaars (Waalre) met Udo (Burggraaf x Concorde) en Jur Vrieling (Holwierde) met Sissi van t Schuttershof.

Nederland eindigde met negen strafpunten, net als Zweden, maar dat land had meer tijd nodig. Van de Pol bleef beide manches foutloos, Raijmakers maakte in de tweede omloop een fout. Wijlaars stond voor het eerste schrapresultaat (met 13 strafpunten), Vrieling het tweede (5).

In de Grote Prijs, die op zaterdag werd verreden, werden Henk van de Pol en Piet Raijmakers Jr respectievelijk tweede en derde. De zege in de 1,50 meter rubriek was voor Giovanni Consorti uit Italië die in 46,78 seconden de finish bereikte. Van de Pol met Kirfa de Kreisker (47,46) en Raijmakers met Van Schijndels Valentino (48,57) konden daar net niet aan tippen.

Van de Pol won zondag wel het jachtspringen, de Brabander voltooide met zijn paard Flicka het parcours in 45,36 seconden. Daarmee was de combinatie ruimschoots sneller dan de Italiaan Roberto Turchetto die met Dan 7-T een tijd van 46,22 liet noteren. Op zaterdag werd Vrieling als individueel winnaar gehuldigd, hij zegevierde met Puhr in de 1,40 meter rubriek.

Dick Kiers,
In opdracht van KNHS

Voor meer informatie zie: www.helsinkihorseshow.fi

Uitslag Nations Cup (1.40m):


1) Nederland 9

- Henk van de Pol (Oost-, West- en Middelbeers) - Kirfa de Kreisker 0 / 0

- Piet Raijmakers Jr (Asten) - Van Schijndels Valentino 0 / 4
- Jur Vrieling (Holwierde) - Sissi van t Schuttershof 0 / 5\
- Frans Wijlaars (Waalre) - Udo 13 / NS

2) Zweden 9

3) Italië 17

4) Denemarken 40

5) Noorwegen 55

6) Finland 84

Uitslag Grote Prijs (za):


1) Giovanni Consorti (Ita) - Cocodrillo 0 / 46.78
2) Henk van de Pol Kirfa de Kreisker 0 / 47.46,
3) Piet Raijmakers Jr Van Schijndels Valentino 0 / 48,57 14) Frans Wijlaars Udo 8
19) Jur Vrieling (Holwierde) Sissi van t Schuttershof - 16

Foto Henk van de Pol door www.melissen.net