Ingezonden persbericht


P e r s b e r i c h t

Nieuw op De Betteld Int. Week of Worship

ZELHEM- Continu wordt er gewerkt aan nieuwe en mooiere programma's op vakantiepark De Betteld in Zelhem. Dit jaar begint het zomerseizoen wel heel speciaal. Tien dagen lang staat aanbidding centraal gedurende twee weekenden en een midweek. In het eerste festival weekend worden groepen uit de jaren 70, 80 en 90 uitgenodigd voor een reünie concert. Tijdens de opvolgende midweek is er een uitgebreid festival met hedendaagse aanbidding en in het tweede weekend komt er een Hillsong Weekend Worship School. Groot Nieuws Radio zal in die tijd ook aansluiten met een week van aanbidding.

Er zijn een aantal grote namen verbonden aan dit festival. Om te beginnen komt Matthew Ward van 2nd Chapter of Acts. Hij stond jarenlang aan de top van de gospelmuziek en is daarna door een diep proces gegaan toen hij kanker kreeg en God hem daarvan genas. Hij heeft een heel bijzonder gaaf stemgeluid en een indrukwekkend getuigenis.

Andere namen die we verwachten zijn: Deborah Rosenkranz (D), Hanne de Vries (NL) Sharon Kips, Ralph van Manen, Martin Brand, Eric Lagerstrom, Fabian Willems, Verder komen er groepen die in Duitsland en België bekend zijn. Tot slot komen er mensen van Hillsong Australië en London.

Het eerste weekend is gekoppeld aan het radioprogramma van Groot Nieuws Radio genaamd "Clasics". Dit wordt gepresenteerd door Hans van Vuuren. Matthew Ward treedt in dat weekend zondagavond 3 juli op met anderen als grote climax. Groepen die ook al vroeger optraden worden uitgenodigd voor een reünie concert. Als ze al heel lang in het circuit zitten, zijn ze uiteraard ook welkom om zich aan te melden.

De midweek zal van 's morgenvroeg tot 's avonds laat vol zitten met heerlijke aanbidding. Het begint met een bijbelstudie door Martin Brand omgeven met aanbidding. Elke middag is er een concert en daarna zijn er 's middags allemaal gevarieerde workshops. Zelfs Matthew Ward doet vier dagen een workshop. Elke avond zijn er concerten met hele gave en bekende aanbiddingsleiders zoals Matthe Ward, Sharon Kips en vele anderen. Martin Brand zal een project koor opzetten onder de naam Praise United. Dit koor treedt vervolgens vrijdag op samen met de band van Martin Brand.

Het afsluitende weekend is helemaal uniek. Er komt een keur van leraren van Hillsong Sydney (Australië) en van Hillsong Londen. Daarnaast zal Peter van Essen van Bouw uw troon participeren. Mensen die actief zijn in het verzorgen van aanbidding in de gemeente of in een groep, zijn meer dan welkom om deel te komen nemen. De prijs is extreem laag. Voor nog geen ¤ 50,- kunt u het lesprogramma het hele weekend volgen en daarbij inbegrepen zit een een concert vanHillsong, gecombineerd met Matthew Ward, Deborah Rosenkranz en anderen.

Meer informatie en ook opgave kan heel eenvoudig via de website van De Betteld: www.betteld.nl

Er is een speciale website hiervoor ontwikkeld: www.wow-festival.com

Kijk ook op Facebook en meld je aan bi Twitter voor updates van de programmering