Gemeente Tilburg

Persbericht
27 mei 2011

Ruim 1.500 deelnemers aan T-Parade 2011

Kwaliteit en samenwerking staan voorop

De inschrijving voor de 5e editie van de T-Parade is gesloten. 46 groepen nemen deel aan de Parade, goed voor ruim 1.500 deelnemers.

Lustrum
Een kleurrijke parade en een bruisende binnenstad. Zondag 3 juli wordt dit evenement voor de 5e keer georganiseerd. Tijdens eerdere edities heeft dit feestelijke evenement al laten zien dat het samenbrengen van verschillende culturen een wereldfeest is. In 2011 ligt de focus op het verhogen van de kwaliteit van de Parade en het stimuleren van de samenwerking en het deelnemen van nieuwe groepen.

Nieuwe gezichten
Voor het eerst in de geschiedenis van de T-Parade zijn er hele grote en hele kleine deelnemers. Een aantal Reuzen uit Tilburg en omgeving maakt hun intrede en 30 kinderen van basisschool Cleyn Hasselt sieren de Parade. De groepen komen voornamelijk uit Tilburg. Daarnaast verwelkomen we dit jaar nieuwe deelnemers uit Goirle, West- Brabant en Limburg en oude bekenden uit Nijmegen en Gemert. Jean-Pierre van der Meijs (voorzitter): "Wij zijn heel blij met deelname van de Reuzen, schoolkinderen en groepen buiten Tilburg en Noord-Brabant. Deze diversiteit kenmerkt de T-Parade. We willen met iedereen de verschillen vieren, ook buiten Brabant." Volg de T-Parade nu ook via twitter (@t_parade) en facebook (www.facebook.com/tparadetilburg) Voor meer informatie: www.t-parade.nl