NCRV

Deze week in Schepper & Co in het land

Ingezonden door NCRV op 18 mei, 2011 - 11:45



vrijdag 08 juli 2011 - 17:05 uur
Zender:
Nederland 2

Vrijdag in het NCRV-programma Schepper & Co in het land het persoonlijke verhaal van Wilto Eekhof. Zijn vrouw Sjoukje had de ziekte van Alzheimer en woonde in een zorgcentrum. Drie weken voor haar dood meldde Wilto zich als vrijwilliger bij de kerkdiensten in het centrum. Hij werd er gelovig.

En de tweede aflevering van de miniserie `De dominee van Schiphol'. Dagelijks passeren 100.000 mensen de luchthaven van Schiphol. Onder hen zijn er altijd mensen die hulp of opvang nodig hebben. Iemand die dat kan bieden is luchthavenpastor Wina Hordijk.

Ook deze week weer een dilemma: Onze 36-jarige schoondochter is zwanger en heeft evenals onze zoon een drukke baan. De zwangerschap verloopt voorspoedig, maar binnenkort krijgt ze een 20 wekenecho. Mocht bij die echo blijken dat het kind een grote afwijking heeft, dan wil mijn schoondochter zich beraden of dit wel in hun drukke leven past. Wij als toekomstige grootouders vinden het krijgen van een kind - ziek of gezond - een geschenk van God. Moeten we haar deze echo ontraden?

Eerder uitgezonden in maart 2011.
Programma:
Schepper & Co in het land
Website:
http://schepperencoinhetland.ncrv.nl/