Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 10.15 uur

Utrecht, 03-07-2011

Aanhouding na autokraak

DRIEBERGEN-RIJSENBURG - In de nacht van vrijdag 1 op zaterdag 2 juli hebben agenten een 17-jarige jongen uit Maarsbergen en een 18-jarige man uit dezelfde plaats aangehouden op verdenking van een autokraak.

Rond 04.30 uur kreeg de politie een melding dat een getuige van een autokraak aan de Diederichslaan achter de vermoedelijke daders aan zat. Verschillende eenheden keken met de getuige uit naar het tweetal, dat even later in de Patrimoniumstraat aangehouden kon worden. Het tweetal is ingesloten en de politie heeft de zaak in onderzoek.

Snelheidscontrole

RHENEN Vrijdagochtend 1 juli hield het Verkeershandhavingsteam tussen 09.00 en 10.45 uur een snelheidscontrole aan de Grebbeweg. In totaal werden 1036 voertuigen gemeten op de maximumsnelheid van 50 km/h. Hiervan reden 97 bestuurders te hard. Zeven personen werden staande gehouden omdat ze rond de 80 km/h reden. De overige bestuurders krijgen een boete thuisgestuurd.

Autokrakers aangehouden

VEENENDAAL - In de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 juli werden twee autokraken geplaagd aan de MacBridestraat. Hiervoor werden twee mannen van 19 jaar uit Zeist en de Bilt aangehouden.

De twee mannen werden op heterdaad betrapt en gingen er met de auto vandoor richting Rijksweg A12. Op de Rondweg-Oost gooiden de mannen een navigatiesysteem uit het raam. Korte tijd later kon de auto met de verdachten klemgereden worden. De twee mannen zijn overgebracht naar het bureau, waar ze ingesloten werden. De politie onderzoekt de zaak.