GroenLinks Kampen

Bouw dorp Reeve groot risico

Zaterdag 2 juli 2011, 21:21u - wim rill

Bouw dorp Reeve groot risico

Woningbouw langs een toekomstige bypass van de IJssel - dorp Reeve - is een uiterst riskante onderneming. De financiële risico's zijn veel hoger dan tot nu toe is berekend.

Dat zei GroenLinks-raadslid Wim Rill in de gemeenteraad tijdens de behandeling van rapporten over die risico's.

"De ontwikkeling van het dorp Reeve bij Kampen brengt grote financiële risico's met zich mee voor de gemeente Kampen. Om een betere inschatting van deze risico's te kunnen maken heeft de gemeenteraad van Kampen second opinion laten uitvoeren. Een second opinion op de grondexploitatie uitgevoerd door PWC en een second opinion op de marktkansen van het plan Reeve uitgevoerd door VGG Middelkoop.

GroenLinks is door deze second opinions gesterkt in haar opvatting dat woningbouw in Ijsseldelta Zuid niet nodig is en dat er een reële kans is dat het Dorp Reeve Kampen financieel als een molensteen om de nek zal hangen. De second opinions maken namelijk duidelijk dat het financiële risico veel hoger ligt dan tot nu toe is berekend", aldus Rill.

GroenLinks vraagt het college van burgemeester en wethouders opheldering over diverse onderdelen van de onderzoeken. De vragen zijn onder meer hoe betrouwbaar die onderzoeken zijn, wat de gevolgen zijn als de huizenmarkt anders reageert dan nu verwacht wordt en over de kosten als het hele project alsnog wordt afgeblazen.