Politie Utrecht

Persberichten Rijn en Venen, 10.20 uur

Utrecht, 03-07-2011

Snelheidscontrole

MAARSSEN In de ochtend van zaterdag 2 juli heeft het Verkeershandhavingsteam een snelheidscontrole gehouden aan de Zuilensering. Tussen omstreeks 09.00 en 14.15 uur werden 4681 voertuigen gemeten op hun snelheid. De maximumsnelheid van 100 km/h werd door 98 automobilisten overschreden. De hoogst gemeten snelheid was 133 km/h. Alle overschrijders krijgen een boete thuisgestuurd.

Diefstal

WOERDEN In de vroege ochtend van zondag 3 juli werden drie personen aangehouden voor het vernielen van een verkeersbord.

De politie kreeg omstreeks 06.30 uur de melding dat drie personen vernielingen aanrichtten aan de Europabaan. Ter plaatse zagen agenten een 18-jarige man uit Woerden wegrennen in de richting van de Ponddreef. Tijdens het rennen gooide hij een verkeersbord weg. Na een korte achtervolging kon hij aangehouden worden. De twee andere verdachten, 16 jaar en 20 jaar uit Woerden, konden ook aangehouden worden aan de Ponddreef. Allen zijn overgebracht naar het bureau.

Aanrijding

BREUKELEN - In de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 juli vond een aanrijding plaats op Rijksweg A2 ter hoogte van Breukelen. Hierbij raakte de bijrijder van één van de autos gewond.

Rond 05.15 uur kreeg de politie een melding van een aanrijding op de Rijksweg A2. Ter plaatse bleek een 33-jarige bestuurder uit Amsterdam achter het stuur in slaap gevallen te zijn, waardoor hij de auto van een 36-jarige man uit Breda van achter aanreed. Hierbij raakte de auto van de Bredanaar de vangrail en raakte zijn 27-jarige bijrijder (ook afkomstig uit Breda) gewond. Hij werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Aanrijding op rotonde

BREUKELEN - Zaterdagavond 2 juli kreeg de politie een melding van een aanrijding op de rotonde aan Amerlandseweg ter hoogte van de Rijksweg A2. Hierbij had een bestuurster te veel gedronken.

Ter plaatse zagen agenten dat de voertuigen met de neuzen tegen elkaar aan waren gebotst. Een van de bestuurders, een 45-jarige vrouw uit Maarssen, had te veel gedronken en was de verkeerde kant van de rotonde opgereden. Hierdoor kwam zij frontaal in botsing met de bestuurder (49 jaar uit Nieuwegein) van een andere personenauto, die de rotonde wel goed opgereden was. De bestuurster blies uiteindelijk 770 ug/l., waarop haar rijbewijs werd ingevorderd.