Politie Midden- en West Brabant

Bareigenaar krijgt kopstoot van klant

Tilburg, 03-07-2011

De politie heeft vanmorgen (03-07-2011) in een horecagelegenheid op de Heuvel een 38-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt verdacht van het geven van een kopstoot aan de bareigenaar. De 38-jarige eigenaar meldde dit rond 02.00 uur bij de agenten die belast waren met het houden van toezicht in het centrumgebied. Ongeveer gelijktijdig ontvingen de agenten een melding van een bedreiging van een portier op dezelfde locatie bij een ander café. De portier wees een 22-jarige man uit Tilburg aan die daarvoor verantwoordelijk was. Beide Tilburgers zijn door de agenten aangehouden. Ze zijn op het bureau in verzekering gesteld. wordt een 'weekendje weg' opgelegd.

Een weekendje in de cel, tot en met maandag? Laat het niet zover komen!

Tilburgse stapavonden staan bekend om gezelligheid en een goede sfeer, met alle ruimte om uit te gaan. Geweld hoort daar niet bij! Daarom wordt hard opgetreden tegen geweld in het uitgaansleven. Wie in het weekend gewelddadig is, kan rekenen op een stevige aanpak.
Meerderjarige geweldplegers worden opgepakt en blijven tot en met maandag in de politiecel. Dan volgt er een 'lik op stuk" beleid. Dat betekent dat geweldplegers voorzien van een boete, een vooruitzicht op een taakstraf of een dagvaarding op maandag het bureau mogen verlaten. Het doel van de aanpak is het aantal geweldsdelicten af te laten nemen.

Laatst gewijzigd 03-07-2011 9:55 | © Regio Midden en West Brabant |