Politie Midden- en West Brabant

Politie arresteert ex-buurman voor poging inbraak

Dongen, 03-07-2011 o De politie heeft vannacht (03-07-2011) een 45-jarige man aangehouden die verdacht wordt van poging inbraak in een woning in de Wilhelminastraat. De bewoner, de voormalige buurman van de verdachte deed aangifte.

Vanmorgen rond 02.30 uur ontving de politie de melding dat de 36-jarige bewoner van een woning aan de Wilhelminastraat een inbreker had overlopen. Agenten troffen achter de woning de bewoner aan. Hij controleerde op dat moment een 45-jarige man uit Dongen. Agenten namen de inbreker over en brachten hem naar het bureau. De aangever
verklaarde dat de verdachte een voormalige buurman van hem was. Hij had het vermoeden dat de man afgelopen tijd meerdere keren in zijn woning geweest was. De verdachte bevestigde dat vermoeden op het bureau tijdens het verhoor. Door gebruik te maken van een valse sleutel lukte het hem de woning van zijn ex-buren binnen te komen. Hij vertelde te handelen uit een soort kick. Tijdens één van zijn bezoeken had hij een gsm uit de woning weggenomen. Dit toestel had hij enkele dagen later weer terug gebracht.

Laatst gewijzigd 03-07-2011 11:32 | © Regio Midden en West Brabant |