Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.40 uur

Utrecht, 03-07-2011

Man te water geraakt

AMERSFOORT In de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 juli kreeg de politie omstreeks 01.30 uur de melding van een ter water geraakte man aan het Lieve Vrouwenkerkhof.

Een getuige liep op de Westsingel toen hij een plons in het water hoorde. De man ging kijken en zag het slachtoffer (personalia bij de politie bekend) in het water drijven. Met twee omstanders hebben ze de man uit het water gehaald en zijn gestart met reanimatie. De ter plaatse gekomen ambulance heeft de reanimatie voortgezet en het slachtoffer met onderkoelingsverschijnselen overgebracht naar het ziekenhuis.

Onder invloed

LEUSDEN Iets na middernacht op zondag 3 juli zagen surveillerende agenten op de kruising van de Burgemeester van de Postlaan met de Hamersveldseweg een bromfietsster rijder zonder helm. Agenten wilden haar controleren, maar ze ging er bij het zien van de politie vandoor. Na een achtervolging, in de auto en later te voet, raakten de agenten haar kwijt. Even later kon een van de agenten de vrouw, 18 jaar uit Leusden, alsnog aanhouden op de Landweg. De vrouw blies 335 ug/l., reed zonder rijbewijs en zonder helm. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Vernieling en beroving

AMERFOORT In de nacht van vrijdag 1 op zaterdag 2 juli heeft de politie een 18-jarige verdachte aangehouden, die een beroving had geplaagd en vernielinge aanrichtte op de Heiligenbergerweg.

De man reed omstreeks 03.30 uur op een snorfiets, samen met een aantal fietsende personen, over de Heiligenbergerweg. Toen zij de gealarmeerde politie zagen vloog de groep uiteen. Aan de hand van een opgegeven signalement kon de 18-jarige man uit Amersfoort aangehouden worden. Hij wordt ervan verdacht een brievenbus vernield te hebben en een 22-jarige man uit Wageningen van zijn fiets te hebben beroofd. De Amersfoorter is ingesloten voor verhoor.

Verkeersongeval

AMERFOORT Vrijdagavond 1 juli vond er een aanrijding plaats op de Rijksweg A28 ter hoogte van Amersfoort. Hierbij raakte een 48-jarige vrouw uit Den Haag gewond.

Om 18.40 uur kreeg de politie een melding van een aanrijding tussen een auto en een vrachtauto. De 55-jarige bestuurd van de personenauto, ook afkomstig uit Den Haag, verklaarde dat hij een black-out kreeg en daardoor tegen de vrachtwagen reed. Hierbij raakte zijn bijrijdster gewond. Zij is met klachten aan haar nek overgebracht naar het ziekenhuis.