Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Zutphen - Man aangehouden na verkeersongeval              |

Een 49-jarige inwoner van Zutphen is zaterdag 2 juli aangehouden na een verkeersongeval op de Lansinkweg in Zutphen. De man wordt verdacht van zware mishandeling.


De politie kreeg omstreeks 15.00 uur de melding dat op de Lansinkweg in Zutphen een personenauto, bestuurd door de 49-jarige man uit Zutphen, en een 42-jarige wielrenner uit Helmond met elkaar in botsing waren gekomen. De wielrenner raakte door de aanrijding licht gewond en is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Hier bleek dat hij een gekneusde pols, een bloeduitstorting en een snijwond aan de aanrijding had overgehouden.


Voorafgaand aan de aanrijding hadden beide mannen een conflict gehad over het feit dat de 42-jarige wielrenner op de Den Elterweg in Zutphen door rood licht was gereden. De 49-jarige man sprak de wielrenner hier op aan. Beiden vervolgden daarna hun weg in dezelfde richting. Hierbij zou de automobilist de fietser verschillende keren gehinderd hebben.


Omstreeks 15.00 uur reed de wielrenner over de Lansinkweg in Zutphen en zag dat een auto hem naderde. Deze auto reed zo dicht langs de wielrenner heen, dat hij de wielrenner met de autospiegel raakte. Hierdoor kwam de wielrenner ten val, waarbij hij licht gewond raakte.


De bestuurder van de auto bleek de man te zijn waarmee de wielrenner enige tijd daarvoor in conflict was geraakt. De 49-jarige automobilist is aangehouden op verdenking van zware mishandeling. Hij is overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. Verder onderzoek moet uitwijzen wat er exact is gebeurd.


2011091080

|     |Warnsveld - Motorrijder licht gewond bij aanrijding       |

Een 29-jarige motorrijder uit Deventer is zaterdag 2 juli licht gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Vordenseweg in Warnsveld.


Een 52-jarige automobilist uit Haarlo wilde omstreeks 11.25 uur op de Vordenseweg linksaf slaan naar een manege. De motorrijder zag het brandende knipperlicht van de auto over het hoofd en wilde de auto inhalen. De auto sloeg op dat moment af naar links. Hierdoor ontstond een aanrijding. De motorrijder is met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.


2011091052

|     |Zutphen - Auto beschadigd door brand                      |

Een auto die geparkeerd stond aan de Brucknerstraat in Zutphen is in de nacht van zaterdag op zondag 3 juli beschadigd door een brandje.


De politie kreeg omstreeks 01.15 uur de melding dat er een brandje was bij een auto die geparkeerd stond aan de Brucknerstraat. Agenten die ter plaatse gingen zagen dat een bumper van de auto had gebrand. De brandweer was ook ter plaatse, maar hoefde niet in actie te komen omdat een buurtbewoner het brandje al hadden geblust.


Omdat er vermoedelijk sprake is van brandstichting is de politie een onderzoek gestart. Mensen die iets hebben gezien dat in verband kan worden gebracht met de brand, kunnen bellen met 0900 - 8844.


2011091251


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(

---- --