Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 12.15 uur

Utrecht, 03-07-2011

Mishandeling

BAARN In de nacht van vrijdag 1 op zaterdag 2 juli hebben agenten meerdere aanhoudingen verricht voor onder andere mishandeling en belediging.

Omstreeks 02.20 uur kreeg de politie melding van een vechtpartij bij een horecagelegenheid aan de Laanstraat. Ter plaatse spraken agenten de 24-jarige bedrijfsleider, die geslagen was door een bezoeker. Deze dader, een 16-jarige jongen uit Baarn, werd herkend door het slachtoffer en kon, na hevig verzet, aangehouden worden. Een 17-jarige jongen uit Soest die betrokken was bij de vechtpartij, kon ook overgedragen worden aan de politie. De jongen had een flinke verwonding aan zijn hoofd en is overgebracht naar het ziekenhuis.

Het bleef erg onrustig buiten de horecagelegenheid, waarop besloten werd de straten schoon te vegen. Hierbij werd gepast geweld gebruikt.

Een jongen van 16 en een man van 19 jaar (woonplaatsen onbekend) werden aangehouden omdat ze agenten beledigden. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vernielers aangehouden

SOEST Drie jongens uit Bilthoven (15, 16 en 17 jaar) zijn in de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 juli aangehouden voor vernieling van gevelbelettering van en winkel aan de Van Weedestraat. Omstreeks 02.30 uur kreeg de politie een melding dat een groep van zeven personen vernielingen aanrichtten. Agenten troffen de groep aan, maar niemand wilde vertellen wie de vernielingen had gepleegd. Een van de verdachten had nog een letter in zijn hand, de andere twee voldeden aan het opgegeven signalement. De drie zijn overgebracht naar het bureau. Hun ouders zijn in kennis gesteld.