Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 12.15 uur

Utrecht, 03-07-2011

Hennepkwekerij opgerold

DE MEERN - In de middag van zaterdag 2 juli heeft de politie een hennepkwekerij aan de Keerkring opgerold. Hierbij zijn drie mannen aangehouden.

Na een melding trof de politie de drie mannen (25 en 29 jaar uit Lelystad en een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats) rond 13.00 uur aan in de woning aan de Keerkring. Zij waren op dat moment bezig met het oogsten van de hennep op de bovenverdieping. De politie heeft de mannen ingesloten en ongeveer 20 kilo hennep in beslag genomen.

Aanrijding

UTRECHT - In de vroege ochtend van vrijdag 1 juli vond een ongeval plaats op het Anne Frankplein. Een 20-jarige vrouw uit Utrecht reed op haar fiets vanaf de Overste den Oudelaan, waarna ze over wilde steken op het Anne Frankplein. Daar werd ze geraakt door de auto van een 52-jarige Utrechtse, die geen voorrang verleende. Het slachtoffer is overgebracht naar het UMC. Tegen de automobiliste wordt proces-verbaal opgemaakt.

Inbrekers aangehouden

UTRECHT Twee mannen uit Utrecht (22 en 21 jaar) zijn in de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 juli op heterdaad aangehouden na een woninginbraak. De bewoner van een woning aan de Europalaan had de inbrekers omstreeks 01.00 uur overlopen, waarna ze ervandoor waren gegaan. Gewaarschuwde agenten troffen de mannen aan in de omgeving en hielden hen staande. De bewoner herkende een van de twee onmiddellijk als de man die net bij hem op de trap stond. De verdachten zijn aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Een 21-jarige man zonder bekende woon- of verblijfplaats is in de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 juli aangehouden op verdenking van inbraak in een woning aan de Vlampijpstraat. Daarbij zou een valse sleutel zijn gebruikt. Agenten troffen na een melding de man aan in de omgeving. Hij voldeed aan het opgegeven signalement. Bij de fouillering op het politiebureau, bleek hij in zijn onderbroek twee plastic handschoenen te hebben zitten. In een van de handschoenen zat een sleutel. Ook was hij in het bezit van een behoorlijke som geld. De politie stelt nader onderzoek in.

Auto over de kop en in de bosschages

UTRECHT Op de Karl Marxdreef is in de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 juli een auto over de kop geslagen en in de bosschages beland. Omstreeks 03.35 uur kreeg de politie een melding van het ongeval. Agenten troffen drie inzittenden aan. De ambulance bracht ze voor onderzoek over naar het ziekenhuis. Omdat niet duidelijk werd wie de bestuurder was, zijn alle drie de mannen aangehouden. Van hen is bloed afgenomen om vast te stellen of er eventueel alcohol in het spel was. Uiteindelijk bleek een 23-jarige Utrechter de bestuurder te zijn geweest.

Aanhouding na autoinbraak

DE MEERN Een 21-jarige man uit De Meern is in de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 juli aangehouden op verdenking van autoinbraak. Omstreeks
04.25 uur kreeg de politie een melding van een inbraak in een auto aan de Adderwortel. De getuige had twee personen zien weglopen. Agenten zochten de omgeving af en zagen uit de richting van de Milan Viscontilaan een man komen aanfietsen die voldeed aan het opgegeven signalement. Deze man werd aangehouden. Onder zijn schoenen zagen de agenten kleine stukjes glas. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau.

Twee illegale feesten beëindigd

UTRECHT In de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 juli heeft de politie op bedrijventerrein Papendorp twee illegale feesten beëindigd. De politie kreeg omstreeks 04.50 uur meerdere meldingen van geluidsoverlast. In twee verschillende tunnels onder de snelweg, in de buurt van de Orteliuslaan, bleken twee verschillende feesten aan de gang. Agenten verzochten de organisatie de feesten te beëindigen. Dit gebeurde ook.

Berovingen

UTRECHT Een 40-jarige vrouw uit Steenwijk is vrijdagavond 1 juli op de Laan van Chartroise, hoek Anton Geesinkstraat, beroofd van haar tas. Het slachtoffer stond bij een bushalte te wachten, toen zij werd vastgepakt en beroofd. De vrouw verzette zich nog hevig, maar moest haar tas loslaten. Ze kwam ten val en liep daarbij letsel aan schouder, hand en voeten op. Agenten kwamen snel ter plaatse en zochten de omgeving af. Op de Tichelaarslaan troffen zij een auto aan met drie inzittenden. Op de bijrijderstoel zat een man die voldeed aan het opgegeven signalement. Deze man, een 22-jarige Utrechter, werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. De politie stelt een onderzoek in.

Een 16-jarige meisje uit Utrecht is in de nacht van vrijdag 1 op zaterdag 2 juli het slachtoffer geworden van een laffe beroving. Omstreeks 00.45 uur was zij te voet onderweg naar huis na een avondje stappen, toen ze op de hoek van de Choorstraat en de Zadelstraat werd belaagd door een groepje van 5 of 6 jongens. Die dirigeerden haar richting Buurkerkhof, waar zij uiteindelijk werd beroofd van haar telefoon. Het gaat om lichtgetinte jongens van ongeveer 15 à 16 jaar oud. Degene die haar telefoon wegnam, is circa 1.65 meter lang en erg tenger van postuur. Hij droeg een tasje om zijn borst. Een van de andere jongens had een roze petje op. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen om contact op te nemen met de politie van het district Utrecht stad: 0900 88 44. Anoniem bellen kan ook, naar Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000.

Aangifte doen heeft zin

UTRECHT Een 35-jarige Utrechter die zaterdag 2 juli aangifte kwam doen van diefstal van zijn dure fiets, kon direct met zijn tweewieler worden herenigd. De uitsmijter van een horecagelegenheid aan de Nobelstraat had die nacht de fiets aan de politie overgedragen, nadat een hem bekende drugsverslaafde hem de fiets voor tien euro had aangeboden.

Babbeltrucs

UTRECHT Een 88-jarige vrouw uit Utrecht is vrijdagochtend 1 juli het slachtoffer geworden van een babbeltruc. Omstreeks 11.00 belde een onbekende vrouw aan bij de woning van het slachtoffer aan de Orinocodreef. De vrouw vroeg de bewoonster of ze alleen thuis was. Vervolgens trok ze de bejaarde vrouw mee naar de keuken. Het slachtoffer verweerde zich door zich te bevrijden en de deur te openen. Daarop ging de onbekende vrouw ervandoor. Het slachtoffer ging achter haar aan en schreeuwde. Ook zag ze een tweede vrouw. Niet bekend is of ze bij elkaar hoorden. Vooralsnog mist de bewoonster geen geld of goederen.

Het signalement van de vrouw die aanbelde, is: ongeveer 1.65 meter lang, circa 30 jaar oud, normaal postuur, donker halflang haar, blanke tot iets getinte huidskleur. De vrouw droeg zwarte kleding. Het signalement van de tweede vrouw is: iets slanker dan de eerste vrouw, blanke tot lichtgetinte huidskleur, lichte (boven)kleding.

Op donderdagavond 30 juni vond eveneens een babbeltruc plaats op de Cleopatradreef. Daarvan werd een 73-jarige vrouw het slachtoffer. Zij opende na herhaaldelijk aanbellen haar deur en liet twee vrouw binnen. Die liepen direct door naar de keuken. Na een gesprekje van tien minuten verlieten de vrouwen de woning. Naderhand miste de bewoonster haar portemonnee. Het signalement van de bezoeksters komt overeen met dat van de vrouwen die zijn gezien op de Orinocodreef. De vrouw die een lichtkleurige korte jas droeg, zou circa 30 tot 35 jaar oud zijn en ongeveer 1.60 tot 1.65 meter lang. Zij droeg haar donkere haar in een staart in de nek.

De politie stelt een onderzoek in naar deze laffe delicten en verzoekt eventuele getuigen om contact op te nemen met de politie van het district Utrecht stad via telefoonnummer 0900 88 44. Bent u zelf slachtoffer geworden van een babbeltruc? Meldt u dit dan bij de politie via bovenstaand nummer.

Auto van de weg geraakt

UTRECHT Op de Rijksweg A27 ter hoogte van Rijnsweerd is zaterdagochtend
2 juli omstreeks 07.15 uur een auto van de weg geraakt. De bestuurder, een 22-jarige man uit Almere, was in slaap gevallen. De bijrijder, een 26-jarige man eveneens uit Almere, probeerde nog bij te remmen, maar de auto begon te spinnen en raakte in de berm. De bestuurder is met nek- en rugklachten overgebracht naar het ziekenhuis.