Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zondag 3 juli

Noord-Holland Noord, 03-07-2011 o 12.30 uur

Slaan met ijzeren staaf

Heiloo, zondag 3 juli

Een 30-jarige man uit Heiloo is zondagochtend rond 02.00 uur aangehouden op de Heerenweg. Hij had een andere man met een ijzeren staaf op zijn achterhoofd geslagen. Vervolgens werd nog een 17-jarige jongen uit Heiloo in zijn zij geslagen. Beveiligers zagen de 30-jarige man wegrennen. Zij wisten hem vast te pakken en hij werd overgedragen aan de politie. Deze hield de man aan voor mishandeling.

Aanhoudingen na vechtpartij

Sint Maartensvlotbrug, zondag 3 juli

Een 23-jarige Pool en een 51-jarige man uit Sint maarte zijn zondagochtend rond 03.20 uur aangehouden op de Belkmerweg. In een horecagelegenheid op deze weg brak een vechtpartij uit tussen drie mannen. De eigenaar van de zaak sprong er tussen, teneinde de mannen de zaak uit te zetten. Hierbij richtten de mannen zich echter tegen hem. Hierbij sneuvelde meubilair. De 23-jarige en 51-jarige man werden aangehouden. Beiden moesten echter naar het MCA in Alkmaar om zich te laten behandelen aan hun verwondingen.

Aanhouding na mishandeling (1)

Zwaag, zondag 3 juli

Een 17-jarige jongen uit Leidschendam en een 25-jarige man uit Blokker zijn zondagochtend rond 02.00 uur aangehouden op de Butterwoud. In een woning hier werd een feestje gegeven. De twee verdachten kwamen hier naar toe. De bewoonster gaf echter aan dat zij niet welkom waren. Een van de mannen spuugde hierbij op haar. Een 22-jarige man uit Hoorn liep achter de 17-jarige jongen aan en zei dat hij beter weg kon gaan. Hierop pakte de 17-jarige man hem in de nek waardoor de 22-jarige man op de grond viel. Hierdoor viel de sleutelbos van de man uit Hoorn. Hij werd hiermee in zijn gezicht geslagen. De 22-jarige man wilde de jongen aanhouden. Deze rukte zich echter los en liep weg. De 25-jarige man bleek inmiddels ruzie te hebben met andere bezoekers van het feest. De politie kwam ter plaatse. Deze hield de twee mannen aan voor mishandeling.

Huiselijk geweld (1)

Alkmaar, zaterdag 2 juli

Een 30-jarige Alkmaarder werd zaterdagavond in zijn woning aangehouden voor huiselijk geweld. De man kreeg ruzie met zijn vriendin en dreigde haar in elkaar te slaan en het huis in brand te steken. Hij trapte in de achtertuin de schuttingdeur kapot. De man werd aangehouden voor huiselijk geweld en overgebracht naar het politiebureau.

Huiselijk geweld (2)

Hoorn, zaterdag 2 juli

Een 25-jarige man uit Hoorn werd zaterdagochtend rond 07.00 uur aangehouden voor huiselijk geweld. De vriendin van de man was thuis gekomen na het uitgaan. De twee kregen woorden. De man sloeg de vrouw op haar rug en haar armen. Hij probeerde haar ook tegen haar hoofd te slaan, maar zij wist dit af te weren. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Huiselijk geweld (3)

Den Burg, vrijdag 1 juli

Een 24-jarige man uit Den Burg is vrijdagavond rond 23.15 uur in zijn woning aangehouden. De man had woorden gekregen met zijn vriendin. Hierbij zou de man haar met de vuist in het gezicht hebben geslagen. Hierna krabde de vrouw de man en ontstond er een worsteling. Een vriend probeerde de twee uit elkaar te houden. Dit lukte echter niet. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Den Helder.

Drie gewonden: auto rijdt door

Heiloo, zondag 3 juli

Drie meisjes van 16, 17 en 18 jaar uit Heiloo en Alkmaar raakten zondagochtend rond 00.30 uur gewond bij een verkeersongeval op de Westerweg. Een 16-jarige bromfietster uit Alkmaar reed met een 18-jarige meisje uit Heiloo achterop naast een 17-jarige fietster uit Alkmaar. Een auto wilde hen passeren. Hiervoor was echter te weinig ruimte. Hierdoor schepte de auto bij de inhaalmanoeuvre de bromfiets. De bestuurster en haar passagier kwamen ten val. De bromfiets raakte de fietster die hierdoor ook ten val kwam. De auto, vermoedelijk een donkergrijze Mercedes, reed door. Alle drie de meisjes werden met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht.

De politie is op zoek naar getuigen van dit ongeval. Heeft u meer informatie over de auto die is doorgereden? Of heeft u anderszins informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de politie in Heiloo via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Wapenbezit

Heiloo, zondag 3 juli

Een 19-jarige man uit Egmond-Binnen werd zondagochtend rond 02.35 uur aangehouden voor wapenbezit. Een medewerkster van een horecagelegenheid had de man een ploertendoder afgepakt. Hij stond hiermee met opgeheven hand aan de bar. De beveiliging werd gebeld en de man werd aan hen overgedragen. De politie kwam om de man aan te houden en over te brengen naar het politiebureau in Alkmaar.

Aanrijding op N242

Alkmaar, vrijdag 1 juli

Een 45-jarige automobilist uit Heerhugowaard en een 21-jarige automobilist uit Amsterdam werden vrijdagavond ter controle naar het ziekenhuis overgebracht na een aanrijding op de N242. de 21-jairge bestuurder wilde bij de verkeerlichten linksaf slaan. Hij schatte de situatie echter niet goed in en kwam op de verkeerde rijbaan terecht waar de 45-jarige man reed in de richting van Purmerend. De 21-jarige man probeerde nog naar rechts te sturen. Dit was echter niet mogelijk door de middengeleider op de weg. Er ontstond een aanrijding. De bestuurders en hun twee inzittenden werden ter controle naar het ziekenhuis overgebracht.

Bromfietser gewond (1)

Broek op Langedijk, zaterdag 2 juli

Een 16-jarige bromfietser uit Alkmaar raakte zaterdagmiddag rond 12.00 uur gewond op de Westelijke Randweg. De bromfietser reed over het fietspad van de rotonde Westelijke Randweg/Doofpot/Zandsloot. Een 66-jarige automobilist uit Zuid-Scharwoude Reed op de rotonde en zag de bromfietser over het hoofd. Er ontstond een aanrijding. De bromfietser werd met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis.

Bromfietser gewond (2)

Castricum, vrijdag 1 juli

Een 56-jarige bromfietser uit Krommenie raakte vrijdagmiddag rond 16.50 uur gewond bij een een aanrijding op de Zeeweg. De man reed over het fietspad toen er een 82-jarige automobilist uit Castricum uit de Duinenboschweg kwam rijden. De automobilist reed tegen de zijkant van de brommer. De bromfietser kwam ten val en liep vermoedelijk een beenbreuk op. Zijn passagier had schaafwonden en een gat in zijn broek. De bromfietser werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Aanhouding na mishandeling (2)

Den Helder, vrijdag 1 juli

Een 21-jarige man uit Den Helder werd vrijdagavond rond 19.00 uur aangehouden op de Burgemeester Ritmeesterweg. De man reed over het fietspad waar juist een 45-jarige man met zijn vriendin en haar zoontje liepen. De man sprak de 21-jarige man aan op zijn gedrag waarop deze stopte en op de voetganger af kwam lopen. De man begon de 45-jarige man te duwen. Deze duwde terug. De 21-jarige man haalde hierop uit en gaf de 45-jarige man een klap tegen zijn neus. Deze begon te bloeden. De bril van de 45-jarige man viel op de grond. De vriendin van de man sprong er tussen en kreeg ook een klap van de fietser. De 21-jarige man liep weg en stapte in de bus. Hier werd hij echter uit gehaald door de politie. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man bleek een wikkel cocaïne bij zich te hebben. Hij deed hier afstand van.

Aanhouding na mishandeling in trein

Den Helder, vrijdag 1 juli

Een 18-jarige man uit Den Helder is vrijdagavond rond 23.30 uur aangehouden op de Middenweg. De man had in de trein twee Engelse mariniers mishandeld. De mannen sloegen echter terug. Twee beambten van de spoorwegpolitie hielden de 18-jarige man aan. Hij werd in Den Helder overgedragen aan de politie. Op het station wilde hij de benen nemen. Een agent wist te voorkomen dat hij ontkwam. De man verzette zich hevig maar kon uiteindelijk in de politieauto geplaatst worden en overgebracht worden naar het politiebureau.

Alcoholcontrole

Heiloo/Alkmaar, zondag 3 juli

Zaterdagavond werd van 21.30 tot 24.00 een alcoholcontrole gehouden op de kruising Kennemerstraatweg/Vennewatersweg in Heiloo. Er werden 838 blaastesten afgenomen. Twee bestuurders hadden zoveel gedronken dat er proces-verbaal tegen hen wordt opgemaakt. Een 53-jarige bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren. Hij blies 620 ug/l. Dit is bijna driemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Van 01.00 tot 04.15 uur werd er gecontroleerd op de kruising Nieuwe Schermerweg/ Edisonweg. Hier werden 68 blaastesten afgenomen. Vijf bestuurders hadden zoveel gedronken dat er proces-verbaal tegen hen werd opgemaakt. Een 19-jarige beginnend bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren. Hij blies 385 ug/l. Het rijbewijs van beginnend bestuurders wordt ingevorderd bij 350 ug/l.

Een 27-jarige Poolse bestuurder blies 295 ug/l. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Een 20-jairge bestuurder gaf een valse naam op en bleek ook niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Hij werd aangehouden.

Inbraak bij strandpaviljoen

De Koog, zaterdag 2 juli

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd er ingebroken in een strandpaviljoen ingebroken. De daders kwamen binnen door een raam te forceren. Er werden snoepgoed, drank en sigaretten weggenomen.

Inbraak woning

Hoorn, zaterdag 2 juli

In een woning aan het Karveel werd zaterdagochtend rond 03.40 uur ingebroken. De daders gooiden een stoeptegel door een raam. De Tv werd uit de woning weggenomen.

Alkmaar, zondag 3 juli

In een woning aan de Steijnstraat werd zondagochtend tussen 04.30 en 04.45 uur ingebroken. De dochter des huizes betrapte de inbreker op heterdaad. Hij vluchtte door de geforceerde achterdeur en nam een portemonnee mee uit de woning.

Breezand, zaterdag 2 juli

In een woning aan de Gladiolenlaan werd tussen vrijdag 17.15 en zaterdag 16.15 uur ingebroken. De daders kwamen binnen door aan de zijkant van de woning een raam te forceren. De hele woning werd doorzocht. Er werd apparatuur uit het huis weggenomen.

Getuigenoproep

Heeft u op of in de omgeving van een van de bovengenoemde inbraken iets verdachts gezien? Of heeft u anderszins informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de politie bij u in de buurt via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Aanhouding na mishandeling (3)

Grootebroek, zondag 3 juli

Een 48-jarige man uit Grootebroek werd zondagochtend rond 00.20 uur aangehouden in zijn woning. De man kreeg ruzie met zijn zoon en greep deze bij de keel. De zoon gaf zijn vader uit zelfverdediging een duw en pakte een stoel om zichzelf te beschermen. De 48-jarige man was door de duw gevallen maar inmiddels weer opgestaan. De zoon wist naar buiten te komen en belde de politie. Deze hield de 48-jarige man aan.