Ingezonden persbericht


Persbericht

GERUCHTENSTROOM BEMOEILIJKT VOORTGANG ONDERZOEK NAAR MARY-ANNE GOOSSENS

NERJA/STRAMPROY - De zoon en dochter van de vermiste Mary-Anne Goossens, Fritz en Jantje Korten, zijn gisteren opnieuw aangekomen in Nerja. Daar hebben ze geconstateerd dat er incorrecte berichten de ronde doen dat hun moeder inmiddels terecht zou zijn. In verschillende barretjes zou hierover gesproken worden en tevens hebben ze posters aangetroffen waarop staat geschreven dat Mary-Anne gevonden is. Deze geruchten zijn absoluut niet gebaseerd op de waarheid, want nog steeds ontbreekt ieder spoor van Mary-Anne. Fritz Korten: "We zijn geschrokken van deze geruchtenstroom. Vooral ook omdat daardoor verwarring ontstaat en de aandacht voor de vermissing afzwakt. Dit bemoeilijkt de zoekactie naar mijn moeder."

"We zijn bang dat het toenemende toerisme in deze zomermaanden misschien een rol speelt", aldus een goede vriend van de familie. "Vakantiegangers worden niet graag geconfronteerd met een vermissingzaak. Maar Mary-Anne is vermist en we willen haar vinden. Dus we blijven doorgaan totdat dit gelukt is. Daarom hangen we overal weer nieuwe posters op en praten we met de lokale bevolking. Gelukkig worden we in Nerja goed gesteund door een grote groep mensen."

Posteractie

Fritz en Jantje Korten vertrokken gistermiddag met een aantal vrienden opnieuw naar Nerja om de zoektocht voort te zetten. Doel van hun vertrek is onder andere het verspreiden van nieuwe vermissingposters met daarop het telefoonnummer van de recent opgerichte anonieme tip- en informatielijn. Met 16 teams van elk 2 mensen of meer wordt vandaag in een wijde regio rondom Nerja geflyerd. De teams bestaan uit familieleden en vrienden, inwoners van Nerja en toeristen die spontaan hun hulp hebben aangeboden.

Vanmorgen om half 10 vertrokken de teams met 2.000 flyers, om deze te verspreiden in het uitgestrekte gebied tussen Vélez-Málaga, Alhama de Granada en Almuñecar. De teams verplaatsen zich in Andalusië per scooter en auto.

Tip- en informatienummers

De Spaanse en Nederlandse tip- en informatienummers zijn bereikbaar op de nummers:

Voor Spanje: +34 95 5329887

Voor Nederland: +31 (0)20 2089960

Achtergrondinformatie

Sinds vrijdagochtend 17 juni wordt de Limburgse Mary-Anne Goossens vermist. Mary-Anne is vorige week woensdag 15 juni vertrokken voor een 10-daagse vakantie naar Malaga (Spanje). Het laatste contact heeft zij donderdagavond per sms gehad met haar kinderen. Mary-Anne heeft op donderdag 16 juni 's middags ingecheckt in hotel Bajamar in Nerja. Haar creditcard en pinpas zijn op die dag voor het laatst gebruikt. Donderdagavond heeft ze in het hotel geslapen. Vrijdag 17 juni is zij 's ochtends naar het nabijgelegen plaatje Frigiliana gegaan. Vrijdag rond 13.00 uur is ze voor het laatst gesignaleerd in een winkeltje en sindsdien ontbreekt ieder spoor van Mary-Anne. Vanaf vrijdag 17 juni heeft ze ook niet meer in het hotel geslapen. Vrijdag 24 juni zou ze teruggevlogen zijn naar Nederland. De grootschalige zoekactie die de Guardia Civil de afgelopen dagen heeft gehouden in de omgeving van Frigliana, heeft tot dusver niets opgeleverd. Daarnaast is de GSM van Mary-Anne tot dusver nog nie t uitgepeild.

-- einde persbericht -

www.maryannegoossens.com