Politie Zeeland


---

1076-2011 Rijden onder invloed, Renesse
Zaterdagmiddag rond 15.45 uur is een 74-jarige automobilist uit Burgh-Haamstede, aan de Hogezoom in Renesse gecontroleerd op het rijden onder invloed.
Kort daarvoor zag een surveillerende agent de man slingerend en met zijn alarmverlichting aan over de Recreatieverdeelweg rijden en gaf hem een stopteken. Hier reageerde de man niet op. De agent kon de man, aan de Hogezoom, tot stoppen dwingen. Uit ademanalyse bleek dat de man ruim 3 maal teveel had gedronken. Tegen hem is proce-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

1077-2011 Invordering rijbewijs na snelheidsovertreding, Kerkwerve
Zaterdagavond rond 18.30 uur is, aan de Provincialeweg in Kerkwerve, het rijbewijs van een 28-jarige Duitse automobilist ingevorderd na een snelheidsovertreding.
De man reed met een gecorrigeerde snelheid van 135 km/u over genoemde weg. De toegestane maximum snelheid op deze weg is 80 km/u. Tegen de man is tevens proces-verbaal opgemaakt.

1077-2011 Eenzijdig ongeval onder invloed, Tholen
Zaterdagavond rond 22.00 uur kreeg politie Zeeland de melding dat er aan de Eeweg in Tholen een auto op zijn kop in de sloot lag.
Omdat niet bekend was of er nog iemand in de auto zat zijn, naast de politie en brandweer, ook de ambulance en traumahelikopter gealarmeerd.
Na controle door de brandweer bleek dat er niemand in de auto zat. De bestuurder bleek zelf uit de auto te zijn gekomen en was naar huis gegaan.
De politie en ambulancemedewerkers troffen de 27-jarige bestuurder van de auto uit Tholen thuis aan. Door het ambulancepersoneel is de man onderzocht. Hij bleek niet gewond te zijn geraakt.
Wel bleek dat de man teveel had gedronken. Uit ademanalyse bleek dat dat ruim 3,3 maal teveel was. Het rijbewijs van de man is hierop ingevorderd.
In de auto van de man bleek een mes te liggen. Tegen de 27-jarige Tholenaar is proces-verbaal opgemaakt.

1078-2011 Diefstal motor, Vlissingen
Tussen zaterdagavond 21.00 uur en zondagmiddag 12.00 uur is, uit een garage aan het Marnixplein in Vlissingen, een motor weggenomen.
Het betreft een rode Suzuki, type sv650s (racemotor). De motor, die niet voorzien is van een kenteken, heeft een waarde van enkele duizenden euro's.