Politie Zuid-Holland-Zuid

Controle op recreatieverkeer; 27 bestuurders bekeurd

Numansdorp, 03-07-2011 o Vrijdag 1 juli heeft van 14.00 tot 22.00 uur aan de A29 bij Buttervliet een controle op recreatieverkeer plaatsgevonden. De controle werd georganiseerd door de surveillancedienst en de Regionale Verkeersondersteuning van de Politie Zuid-Holland-Zuid in samenwerking met het KLPD en de vrijwillige brandweer Cromstrijen. De controle was gericht op diverse veiligheidsaspecten van recreatieverkeer, zoals belading en het technisch in orde zijn van de voertuigen. In totaal werden 57 voertuigen gecontroleerd, waaronder ook voertuigen met een aanhanger.

Bij 27 bestuurders werd door de politie een overtreding geconstateerd, waarvoor een bekeuring werd uitgeschreven. In negen gevallen was iets mis met de lading, zoals overbelading of niet goed afgedekte/gezekerde lading en in zeven gevallen was er geen juiste kentekenplaat gebruikt. Vijf bestuurders konden geen (geldig) rijbewijs tonen en vier andere bestuurders kregen een boete voor het ontbreken van de juiste veiligheidsmaatregelen, zoals reflectoren of een losbreekreminrichting. Een bestuurder werd bekeurd vanwege het vervoeren van een persoon in de laadruimte, een andere vanwege het vertonen van gevaarlijk rijgedrag. Verder werd 1 voertuig in beslag genomen, omdat dit gesignaleerd stond voor de Belastingdienst.
De brandweer was aanwezig om recreatievoertuigen te controleren op zaken als gasinstallaties, gasflessen en gasslangen. Bij 37 voertuigen bleek iets niet in orde, waarbij met name sprake was van verouderde onderdelen.
Alle bestuurders zijn door de politie gecontroleerd op rijden onder invloed. Hierbij werden geen overtredingen geconstateerd. Voor kleine mankementen aan voertuigen was technische ondersteuning ter plaatse. Deze zorgde ervoor dat de mankementen ter plaatse direct werden gerepareerd, zodat bestuurders hun weg veilig konden vervolgen.