Politie Kennemerland

Persberichten 3 juli

Haarlem, Hoofddorp, Ijmuiden, 03-07-2011

Uitgebreide zoekactie naar 48-jarige man
IJMUIDEN, 3 juli Samen met de politie heeft een groep van ruim veertig vrijwilligers met hun speurhonden vanaf 10.00 uur in de duinen bij IJmuiden gezocht naar de sinds 22 juni jl. vermiste Anne Abma. De zoekactie naar de 48-jarige man vond plaats in het gebied IJmuiderslag/Badweg en in de omgeving bij de bunkers. Ook de IJmuider Reddingsbrigade heeft vanaf het water meegezocht, onder andere op het Binnenmeer.

Sinds woensdag 22 juni is de politie op zoek naar de 48-jarige Anne Abma, die sinds die dag vermist wordt. De man is in depressieve toestand vertrokken vanaf Camping de Duindoorn in IJmuiden op een oude donkere herenfiets met handremmen. Sindsdien is niets meer van hem vernomen. Vrijdag 1 juli jl. is een politiehelikopter ingezet bij de zoektocht naar de man. Onbekend is in welke toestand de man de camping heeft verlaten. Mensen die Anne Abma tussen woensdag 22 juni en vrijdag
1 juli hebben gezien of mogelijk meer informatie hebben over hem, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Velsen: telefoonnummer 0900-8844.

44-jarige dood in huis aangetroffen
HAARLEM, 2 juli In een woning in Schalkwijk heeft de politie om 11.00 uur een 44-jarige vrouw dood aangetroffen. Hulpverleningsdiensten zijn nog ter plaatse geweest, maar konden niets meer doen voor de vrouw die al enige tijd dood was. Voor onderzoek is de vrouw overgebracht naar het Kennemer Gasthuis in Haarlem. Daaruit bleek dat van een misdrijf geen sprake was. De exacte toedracht van het overlijden van de vrouw moet nog worden vastgesteld.

Verschillende rijbewijzen ingenomen in regio Kennemerland HAARLEM, 3 juli Een 34-jarige man uit Vijfhuizen is in zijn auto om 05.00 uur op de Bakenessergracht aangehouden vanwege rijden onder invloed. De man had zoveel gedronken (alcoholpromillage: 1,50) dat direct zijn rijbewijs is ingenomen. Rijden onder invloed is een misdrijf. Meer dan 0,5 promille is strafbaar. Bij 1,3 promille wordt het rijbewijs ingenomen. Voor beginnend bestuurders (korter dan vijf jaar een rijbewijs) liggen die grenzen veel lager. Voor hen is 0,2 promille het toegestane maximum en al vanaf 0,8 promille wordt het pas verkregen rijbewijs ingenomen.

IJMUIDEN, 3 juli Op de Evertsenstraat heeft de politie om 01.30 uur 24-jarige automobilist, zonder vaste woon- of verblijfplaats, aangehouden vanwege rijden onder invloed. De man was een beginnend bestuurder en had zoveel gedronken (alcoholpromillage: 1,50) dat direct zijn rijbewijs is ingenomen.

HAARLEM, 2 juli Op de Koudenhorn heeft de politie om 03.00 uur een 28-jarige automobilist uit Haarlem aangehouden vanwege rijden onder invloed. De man had zoveel gedronken (alcoholpromillage: 1,85) dat direct zijn rijbewijs is ingenomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

NIEUW-VENNEP, 2 juli Een 30-jarige man uit Hoofddorp is om 15.00 uur op de Bennebroekerweg in zijn auto aangehouden vanwege rijden onder invloed. De man had zoveel gedronken (alcoholpromillage: 2,18) dat direct zijn rijbewijs is ingenomen. Uit nader onderzoek bleek tevens dat de man voor een bedrag van 400,- aan boetes op zijn naam had staan. Omdat hij deze niet kon betalen is hij voor de duur van 8 dagen ingesloten.

VELSEN-NOORD, 2 juli Op de Wijkerstraatweg heeft de politie om 05.45 uur een 28-jarige automobilist uit Velsen-Noord aangehouden vanwege rijden op de openbare weg ondanks een rijverbod. Dat was reden om zijn rijbewijs direct in te nemen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Anderhalf uur controleren levert 5 drankrijders op UITGEEST, 2 juli - De verkeerspolitie heeft tussen 18.15 uur en 19.45 uur bestuurders op de Jacoba van Beierenlaan gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Niet geheel overbodig, want binnen anderhalf uur werden maar liefst vijf drankrijders aangehouden. Twee van hen waren beginnend bestuurder. Een 32-jarige motorrijder uit Uitgeest bleek zeer ernstig onder invloed van alcohol te verkeren: hij bleek bijna 4 keer de maximaal toegestane limiet te blazen. Hij werd aangehouden en zijn rijbewijs werd direct ingenomen: dit rijbewijs is de man voorlopig kwijt. Tegen alle aangehouden drankrijders is proces-verbaal opgemaakt.

Dronken man weigert te betalen
HOOFDDORP, 2 juli Bij een truckercafe, gelegen naast het brugrestaurant aan de A4, heeft de politie om 23.45 uur een 57-jarige man uit België aangehouden omdat hij zijn rekening niet wilde betalen. Ook bleef de man na herhaalde verzoeken weigeren zich te legitimeren. Daarop is besloten hem aan te houden. De man had overduidelijk teveel gedronken. Hij is overgebracht naar het bureau.

Jongen gooit fiets in water
HAARLEM, 1 juli Op de Raamsingel heeft de politie om 22.00 uur een 15-jarige man uit Haarlem aangehouden vanwege vernieling. De man zou een fiets in het water hebben gegooid tussen Raamsingel en Raamvest. De politie onderzoekt de zaak.

Videosurveillanten halen notoire hardrijder uit het verkeer UITGEEST, 1 juli - De onopvallende videosurveillanten hebben tussen 14.00 en 22.00 uur weggebruikers gecontroleerd op hun rijgedrag en hierbij meerdere overtreders aan de kant gezet. Deze overtreders werden door de videosurveillanten in de gelegenheid gesteld om de beelden van hun eigen gevaarlijke rijgedrag terug te zien. Tijdens deze surveillance werden meerdere hardrijders aan de kant gezet, maar ook mensen die handheld aan het telefoneren waren tijdens het rijden. Ter hoogte van Uitgeest werd een 44-jarige automobilist uit Heerhugowaard aan de kant gezet, nadat hij o.a. op de A9 veel te hard had gereden.

De man trok in Alkmaar al de aandacht van de videosurveillanten door zijn gevaarlijke rijgedrag. Na een snelheidsmeting bleek dat de man de invorderingsgrens (50km per uur en hoger) voor zijn rijbewijs al ruimschoots te boven was. Hij werd aan de kant gezet en zijn rijbewijs werd ingenomen. De man is zijn rijbewijs al eerder kwijtgeraakt vanwege veel te hard rijden en hij kan dan ook in de toekomst rekenen op extra aandacht van de verkeerspolitie in Noord-Holland.

Inbreker op heterdaad aangehouden
RIJSENHOUT, 1 juli In een woning aan de Leimuiderdijk heeft de politie om 13.30 uur een 27-jarige man uit Aalsmeer op heterdaad aangehouden. Hij had aan de achterzijde van de woning een deur geforceerd en was vervolgens naar binnen gegaan. Ook een tweede verdachte, een 23-jarige Poolse man die op de uitkijk stond, is door de politie aangehouden op verdenking van medeplichtigheid. De 27-jarige man was in bezit van twee trouwringen, diverse buitenlands geldbiljetten en een mobiele telefoon. De trouwringen bleken te komen uit een woning aan de Aalsmeerderdijk waar de man eerder had ingebroken. Het geld bleek afkomstig uit een tweede woning aan de Aalsmeerderdijk waar eerder was ingebroken. Alle spullen zijn in beslag genomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.