Politie Zeeland


---

1073-2011 Eenzijdig ongeval onder invloed, Kloetinge
Vrijdagavond rond 19.40 uur vond er aan de kapelseweg in Kloetinge een eenzijdig ongeval plaats.
Een 21-jarige automobilist uit Goes reed over de Kapelseweg komende uit de richting van Kloetinge. In een bocht verloor hij, vermoedelijk door een te hoge snelheid, de macht over het stuur en belandde op zijn kop in een droogstaande sloot. De man is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Daar bleek dat hij niet gewond was geraakt. Wel bleek dat de man teveel alcohol in zijn bloed had.
In afwachting van de uitslag van zijn bloedonderzoek, waaruit moet blijken hoeveel teveel de man had gedronken, is zijn rijbewijs ingevorderd.

1074-2011 Doorrijden na aanrijding onder invloed, Terneuzen
Vrijdagavond rond 22.00 uur is een 38-jarige man uit de gemeente Terneuzen aangehouden wegens doorrijden na een aanrijding, belediging van agenten en het rijden onder invloed.
Rond 21.50 uur kreeg politie Zeeland de melding dat er op de Donze Visserstraat in Terneuzen een auto tegen een geparkeerd staande auto was aangereden. Na de aanrijding reed de bestuurder van dit voertuig door.
De eigenaar van de geparkeerd staande auto, een 45-jarige man uit Terneuzen, ging met zijn buurman achter de auto aan. Op de Grenulaan stopte de auto. De eigenaar van de geparkeerd staande auto belde de politie en gaf de locatie van de auto en het kenteken door.
Door de politie die kort daarop ter plaatse kwam werd de bestuurder van de auto, de 38-jarige man uit de gemeente Terneuzen, vlakbij zijn voertuig aangetroffen.
Toen de agenten de man aanspraken beledigde hij hen waarop hij is aangehouden.
Uit ademanalyse op het politiebureau bleek dat de automobilist ongeveer 4 maal teveel had gedronken. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

1075-2011 Diefstal uit horecagelegenheid Goes
In de nacht van vrijdag op zaterdag is er ingebroken in een horecagelegenheid aan de Grote Markt in Goes.
In het pand zijn kassaladen en een gokautomaat opengebroken. Er is een geldbedrag van vele honderden euro's weggenomen.
Om binnen te komen is een deur opengebroken; het totale schadebedrag is onbekend.
In dezelfde nacht is er ingebroken in een horecagelegenheid aan de Korte Kerkstraat in Goes.
In het pand is een sigarettenautomaat opengebroken. De inhoud is weggenomen. Verder zijn uit het pand gereedschappen met onbekende waarde en een geldbedrag van enkele honderden euro's weggenomen.
Om binnen te komen is een deur opengebroken; het totale schadebedrag is onbekend.