Vrije Universiteit Amsterdam

PERSBERICHT
26 mei 2011

Rabobank en ACE organiseren Summerschool voor ondernemende studenten Van maandag 4 juli tot en met vrijdag 8 juli 2011 organiseren de Rabobank Amsterdam en het Amsterdam Center for Entrepreneurship (ACE) de jaarlijkse Summerschool Ondernemerschap voor studenten die serieuze plannen hebben om een onderneming te starten. Rabobank Amsterdam helpt studenten hun ambities te realiseren door haar kennis en expertise te delen.

Tijdens deze week werken 25 geselecteerde studenten van de Vrije Universiteit Amsterdam, Universiteit van Amsterdam, Hogeschool van Amsterdam en Hogeschool Inholland Amsterdam/Diemen en de Gerrit Rietveld Academie hun ondernemingsidee uit tot een volwaardig business plan. Dit gebeurt onder begeleiding van ervaren ondernemers, professionals van de Rabobank en docenten van de betrokken universiteiten en hogescholen. Er zijn presentaties en workshops op het gebied van onder meer financiën, marketing en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Extra aandacht wordt dit jaar besteed aan het thema Social Media, zoals Facebook, LinkedIn en Twitter.

De Summerschool Ondernemerschap heeft in voorgaande vijf jaren een aanzienlijke lijst van succesvolle bedrijven van studentondernemers opgeleverd. In deze reeks van geslaagde ondernemingen staat onder meer het bedrijf Charlie+Mary, een stijlvolle fair trade kledingwinkel en het bedrijf Ficsus met een website voor belasting en boekhouding voor ZZP'ers.

De Rabobank/ACE Summerschool Ondernemerschap biedt enthousiaste studenten met lef een unieke kans om een eigen onderneming te starten. Er kunnen maximaal 25 studenten aan de summerschool meedoen, vanaf half mei kunnen zij zich aanmelden via de website.