KRO

KRO Spoorloos Extra: de Spaanse familie

Uitzenddatum: 04/07/2011

Marieke kreeg eind 2009 van KRO Spoorloos te horen dat haar Spaanse vader was gevonden. Ze had hem nog nooit ontmoet. Spoorloos vond hem in Spanje, maar hij kon de programmamakers niet te woord staan omdat hij ernstig ziek was. Zijn Spaanse vrouw en hun kinderen reageerden verrassend positief op het bericht dat Marieke contact zocht. Ze was van harte welkom en zou beslist met open armen worden ontvangen. Hield de familie woord? Marieke vertelt het in de tweede aflevering van Spoorloos Extra.

De vader van Marieke was eind jaren zestig als gastarbeider naar Nederland gekomen. Hier kreeg hij een serieuze relatie met de moeder van Marieke. Toen Marieke nog maar 2 jaar oud was, strandde de relatie van haar ouders. Vader had een groot alcoholprobleem. Hij keerde terug naar Spanje en liet daarna nooit meer iets van zich horen.

De geschiedenis herhaalde zich in het leven van Marieke. Ze kreeg twee kinderen met een man die daarna de benen nam en nooit meer naar hen omkeek. Later voltrok zich een nog groter drama: Marieke vond een nieuwe liefde, die verongelukte toen ze vijf weken zwanger was. Ze realiseerde zich dat ze - anders dan haar jongste kind - nog de kans had om haar vader te leren kennen. In 2009 ging KRO Spoorloos voor haar op zoek.

KRO Spoorloos Extra, maandag 4 juli, Nederland 1, 20.30 uur