Maakt Duitsland Europa kapot?

Persbericht van PR Newswire

HAMBURG, Duitsland, June 14, 2011 /PRNewswire/ --

'Duitsland ontwikkelt een politiek, die als eindresultaat een Europa naar Duits model beoogt, maar naar alle waarschijnlijkheid eerder het uiteenvallen van de Europese Unie veroorzaken zal,' waarschuwt auteur Detlef Gürtler in zijn polemiek Sorry! Ik ben Duits. Hij verontschuldigt zich voor Angela Merkel en consorten en legt met zelfspot de Duitse aard bloot, waarmee de Duitsers heel Europa betuttelen. Gürtler onthult waarom de Duitsers zo zijn, als ze zijn, hoe ze daarmee Europa kapotmaken en hoe de Europeanen dat misschien nog kunnen voorkomen. Want, daar is Gürtler van overtuigd, de Duitse aard zal Europa niet kunnen genezen.

Sorry! Ik ben Duits verschijnt op 4 juli in zeven talen tegelijk als e-boek: in het Duits, Engels, Frans, Italiaans, Spaans, Turks en Nederlands. In navolging van de vlugschriften, die in het tijdperk van internet, apps en e-mail weer aan betekenis winnen, brengt de Hamburgse uitgeverij Murmann dit te herontdekken literaire genre van de verlichting voor het eerst ook in Europese en tegelijkertijd elektronische vorm uit.

De Duitse en Engelse drukproeven zijn rechtstreeks bij de uitgeverij te bestellen en de auteur is van 29 juni tot 6 juli beschikbaar voor interviews.

Informatie over de auteur:

Detlef Gürtler woont afwisselend in Duitsland, Spanje en Zwitserland. Hij is hoofdredacteur van het Zwitserse wetenschapstijdschrift GDI Impuls, schrijver van succesvolle populairwetenschappelijke economische boeken(Die Dagoberts, Die Tagesschau erklärt die Wirtschaft) en journalist bij diverse dag- en weekbladen (o.a. Die Welt, taz ("Tageszeitung", links dagblad uit Berlijn), La Vanguardia). Daarnaast is hij de oprichter van het economische tijschrift Brand eins en is adviseur voor internationale ondernemingen.

Bibliografische gegevens:

Detlef Gürtler

Sorry! Ik ben Duits. Een strjdschrift

Verschijnt 4 juli 2011

48 bladzijden

e-boek in zeven talen tegelijk voor EUR 3,99

eISBN 978-3-86774-168-2

Contactpersoon voor de pers: Julia Dippel, presse@murmann-verlag.de, tel.: +49(0)40-398-083-14, fax: +49(0)40-398-083-10, overige informatie kunt u ook hier vinden: http://www.sorry-germany.com

Murmann Verlag

CONTACT: .