Gemeente Duiven


Onderhoud aan de Westervoortse IJsselbrug


----------
Verkeersbrug
De Westervoortse brug is een belangrijke verbindingsschakel tussen Arnhem en Westervoort en ligt over de IJssel. De totale brug bestaat uit een spoorbrug, een verkeersbrug en een fietsbrug, die naast elkaar zijn gebouwd. Vanaf maandag 4 juli 07.00 uur tot vrijdag 26 augustus 19.00 uur is de verkeersbrug afgesloten voor het gemotoriseerd verkeer en voor het langzame verkeer (zoals tractors). In die acht weken wordt de verkeersbrug gerenoveerd. De spoorbrug en fietsbrug blijven in gebruik.

Wat gebeurt er
Rijkswaterstaat gaat onder meer de inspectiepaden en de verharding van het wegdek vervangen en voert reparaties uit aan beton en staal. De werkzaamheden kunnen alleen veilig worden uitgevoerd als de verkeersbrug is afgesloten voor het verkeer. Daarom is gekozen voor de zomerperiode, want dan rijden er minder auto's over de brug. Bewoners in de naastgelegen wijk Mosterdhof kunnen mogelijk geluidshinder ondervinden van de werkzaamheden. Dat is de reden dat Rijkswaterstaat alleen overdag aan de brug werkt.

Omleidingen
Tijdens de afsluiting stelt Rijkswaterstaat voor het autoverkeer en voor het zogenaamde langzame verkeer (denk aan landbouwvoertuigen) separate omleidingsroutes in. Bij calamiteiten zullen brandweer, ambulance en politie gebruik maken van de fietsbrug. Dit om te voorkomen dat de aanrijtijd te lang wordt naar een calamiteit toe. Wel is afgesproken met de hulpverleningsdiensten dat zij hun snelheid aanpassen als over de fietsbrug wordt gereden.

Meer informatie:
www.rijkswaterstaat.nl/westervoortse_brug.