Gemeente Enkhuizen

Werk in uitvoering

In Enkhuizen wordt continue gewerkt aan de weg en de openbare ruimten. De komende tijd staan de volgende werkzaamheden op het programma:

Binnenterrein Kweekwal

Op de Kweekwal wordt van 4 juli tot 8 juli een aantal bomen gekapt. De bomen zijn te groot geworden waardoor de wortels de stoeptegels omhoog drukken en daarmee voor gevaarlijke situaties zorgen. Daarvoor in de plaats legt de gemeente een tweetal plantvakken aan met daarin gevarieerde lage beplanting en enkele bomen.

De gemeente Enkhuizen combineert waar mogelijk werk met werk. Gelijk met bovenstaande werkzaamheden wordt ook de speeltuin aan de Kweekwal opgeknapt. Er komt een groot combinatietoestel en een draaitoestel. Daarnaast wordt de bestrating gedeeltelijk opnieuw bestraat. De werkzaamheden gaan ongeveer2 tot 3 weken duren.

Snouck van Loosenpark

In het Snouck van Loosenpark is men inmiddels begonnen met het vervangen van de oude lantaarnpalen door nieuwe lantaarnpalen. De nieuwe verlichting heeft een nostalgische uitstraling passend bij het historische karakter van het park. In de loop van de zomer zal ongeveer de helft van de lantaarnpalen zijn vervangen. Volgend jaar volgt de andere helft.

Speelplek Houttuinen

Het speelterrein tussen de woningen aan de Houttuinen wordt opgeknapt. In overleg met de omwonenden is gekozen voor passende toestellen voor kinderen van 2 tot 6 jaar. De werkzaamheden zullen in juli en augustus plaatsvinden.

Overhangende takken

Door de regen van de afgelopen dagen en de droogte van de voorliggende periode, zijn de bomen en struiken flink gegroeid. Het gevolg is dat er hier en daar overlast wordt veroorzaakt door overhangende takken. De groenaannemer is momenteel bezig om zoveel mogelijk overhangende takken te verwijderen. Hier en daar betreft het ook particuliere beplanting. De gemeente verzoekt inwoners om bomen en struiken te snoeien die in uw tuin staan en mogelijk overlast veroorzaken voor voetgangers of fietsers.