Gemeente Lochem


Aanleg rotonde Zutphenseweg (N348) Zutphen-Noord

Verkeershinder van 4 juli tot en met 7 augustus

De provincie Gelderland begint in de week van 4 juli met de aanleg van een nieuwe rotonde in de N348. De rotonde verbindt de nieuw aan te leggen N348 met de Zutphenseweg (de bestaande N348). Naar verwachting is het werk op maandag 8 augustus klaar.

Wat en wanneer
In de week van 4 tot en met 8 juli worden bomen gekapt op de plaats waar de rotonde wordt aangelegd. Het verkeer wordt tijdens de kap begeleid door verkeersregelaars.

In de nachten van 14 op 15 juli en 15 op 16 juli worden voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd voor de aanleg. De tweede nacht dient als reservenacht voor eventuele afrondende werkzaamheden. Het verkeer op de N348 wordt met een afzetting en verkeersregelinstallatie geregeld. De overlast wordt zo tot een minimum beperkt.

Van 18 juli tot en met 5 augustus wordt de rotonde aangelegd. Het verkeer heeft weinig overlast van de werkzaamheden. Wel is er veel aan- en afvoer van materiaal. Ook worden in deze periode geasfalteerd. De werkzaamheden worden buiten het tracé van de bestaande weg uitgevoerd.

In het weekend van 6 en 7 augustus wordt de nieuwe rotonde aangesloten op de bestaande N348. Het gemotoriseerde verkeer wordt langs het werkvak over het fietspad geleid met een tijdelijke verkeersregelinstallatie. Fietsers worden tijdens dit weekend omgeleid via de Dortherdijk/ Scheuterdijk. Verkeersregelaars leiden het verkeer dit weekend in goede banen. De woningen langs het werk zijn altijd per fiets of te voet bereikbaar.

Op 6 en 7 augustus worden ook de parallelweg en een fietspad aan de noordzijde van de rotonde aangelegd. Als de parallelweg en het fietspad wordt aangelegd leiden we de auto's over de nieuwe rotonde. De fietsers blijven het hele weekend de omleiding volgen.

Vervolgens start de provincie met de aanleg van de nieuwe gebiedsontsluitingsweg richting de Mettrayweg. Over deze werkzaamheden wordt u nog nader geïnformeerd.

Meer informatie
Op www.gelderland.nl/werkenaandeweg en www.bereikbaargelderland.nl is actuele informatie te vinden.