Gemeente Kapelle

Informatieavond voor vrijwilligers groepsreizen

Lijkt het u leuk om iemand met een verstandelijke beperking een onvergetelijke vakantie-ervaring te geven, samen met een collega-vrijwilliger?

Kom dan op maandag 4 juli 2011 tussen 19.00 en 21.00 uur naar 'Vrijetijdscentrum de Bocht'.

Adres : Bocht van Guinea 7, Goes.

In een ontspannen sfeer vertellen enthousiaste en ervaren vrijwilligers over de reizen die ze hebben gemaakt.

Daarnaast is Ilona Klippel, coördinator vakantiereizen, aanwezig om alle vragen te beantwoorden. Ook liggen er vakantiegidsen ter inzage.

Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden, die kan via het volgende e-mailadres of telefoonnummer :

vrijwilliger@gors.nl of 0113 - 27 33 33.

Â

Het aanbod

Het GORS heeft een aantal aantrekkelijke reizen uitgezocht waar mensen met een (licht) verstandelijke beperking keuze uit kunnen maken. De reizen vinden plaats in maart, juni en september en duren minimaal vijf en maximaal tien dagen, onder begeleiding van twee vrijwilligers. Â

Bestemmingen variëren van bungalow- en hotelreizen in Nederland tot vliegreizen en busexcursiereizen naar zonnige bestemmingen, in verschillende prijsklassen.
De kosten van het vervoer zijn in de prijs inbegrepen. De groepsgrootte is tussen de zes en acht mensen met een verstandelijke beperking die redelijk zelfstandig zijn en bij een aantal zaken ondersteuning nodig hebben.
Â

Het GORS organiseert de reizen zonder winstoogmerk. De mensen in de groep bepalen het succes van de vakantie.
Daarom wordt bij de groepssamenstelling zorgvuldig gekeken naar leeftijd, niveau en mogelijkheden van de reizigers. Ieder jaar komt een nieuwe reisgids uit.
Â

De reizen gaan naar Volendam en Noord-Brabant maar ook naar bijvoorbeeld Duitsland, Frankrijk, Portugal, Turkije en Slovenië. De opstapplaatsen zijn altijd in de regio en er is een kennismaking vooraf. Na de vakantie is er altijd een gezellige terugkombijeenkomst waar men fotoâs te kijkt en nageniet.

Â

Enthousiaste vrijwilligers

De vakantiereizen worden uitgevoerd door vrijwilligers. Zij doen er alles aan om de vakantiegangers een goede en onvergetelijke reis te bezorgen. Het uitgangspunt is dat vrijwilligers niet bepalen hoe de vakantie wordt ingevuld, zij helpen de vakantiegangers om zelf hun droomreis waar te maken. Het GORS werft, selecteert en begeleidt hen. Het GORS zoekt nog gemotiveerde, integere en enthousiaste vrijwilligers voor het begeleiden van deze vakantiereizen.