Gemeente Blaricum



-

Werkzaamheden kruispunt Blaricummerweg - Gooyerweg

28-06-2011
Op maandag 4 juli aanstaande start de gemeente Blaricum met de reconstructie van het kruispunt Blaricummerweg - Gooyerweg. De werkzaamheden duren ongeveer 2 weken (mits de weersomstandigheden dit toelaten). In deze periode zijn de Blariucummerweg en de Gooyerweg afgesloten voor alle verkeer.

Helaas is het niet mogelijk de werkzaamheden uit te voeren zonder dat weggebruikers daar hinder van hebben. Wij hopen op uw begrip daarvoor te mogen rekenen.

Aanleiding voor de aanpassing van het kruispunt zijn de vele klachten over onder andere de fietsersoversteek op de Gooyerweg. Ook het agrarisch verkeer heeft steeds vaker problemen met oversteken doordat de landbouwvoertuigen de laatste jaren steeds groter/langer zijn geworden. Het aanpassen van het kruispunt is de enige optie om de verkeersproblemen - ook voor de langere termijn - op te lossen.

Verkeersmaatregelen
De startdatum voor de reconstructie is maandag 4 juli. Als alles volgens planning verloopt, is het vernieuwde kruispunt op vrijdag 15 juli 2011 klaar. Met onder andere politie en hulpdiensten is besproken dat de Gooyerweg en de Blaricummerweg tijdens de werkzaamheden is afgesloten voor al het doorgaand verkeer. Dit wordt gedaan omdat er tijdens de uitvoering geen veilig alternatief geboden kan worden voor het fietsverkeer via deze wegen.

Overzicht tijdelijke maatregelen

* Blariummerweg is afgesloten voor alle verkeer; de landerijen/weilanden zijn voor bestemmingsverkeer via het Oude Dorp bereikbaar.

* Gooyerweg (van Blaricummerweg tot de oprit A27) is afgesloten voor alle verkeer.

* De fietsersoversteek over de Randweg is afgesloten
* Fietsverkeer wordt omgeleid via de Woensberg en Randweg Midden.
* Fietsverkeer vanaf het busstation richting het Oude Dorp kan via de Goyergracht en de Slotweg rijden.

* Autoverkeer van en naar het Oude Dorp wordt omgeleid via Randweg Midden en Huizerweg.

* Links afslaan vanaf de Randweg naar de Blaricummerweg is niet mogelijk.

* De uitvoegstrook op de Randweg richting Gooyerweg is afgesloten.
* Slotweg/Goyergracht zijn afgesloten voor doorgaand verkeer richting Gooyerweg. Voor de overige bestemmingen kan het verkeer wel gewoon van deze wegen gebruik maken.

* Nabij de Theetuin (Meentweg) wordt het verkeer richting Blaricum omgeleid via Te Veenweg Noord en Stachouwerweg (met uitzondering van het landbouwverkeer).

* Landbouwverkeer dat van Eemnes naar de Flevopolder (en v.v.) rijdt, wordt met borden omgeleid.

Nieuwe situatie
In de nieuwe situatie is het kruispunt niet alleen voor fietsers, maar voor alle verkeer veiliger en overzichtelijker.

Pluspunten

* De Gooyerweg wordt niet/veel minder snel geblokkeerd door verkeer op de Blaricummerweg (richting Randweg) dat voor het verkeerslicht moet wachten.

* Verkeer op de Blaricummerweg dat staat te wachten voor het verkeerslicht blokkeert niet langer de doorgang vanaf de Randweg (A27) linksaf naar de Gooyerweg.

* De Gooyerweg wordt ter hoogte van de kruising met de Blaricummerweg breder, zodat grote voertuigen elkaar kunnen passeren.
* De bocht vanaf de Gooyerweg richting de Randweg is ruimer, zodat voertuigen niet meer door de berm rijden.

* Fietsverkeer dat de Gooyerweg oversteekt heeft voorrang.
* De oversteek voor fietsverkeer is duidelijk gemarkeerd met rood asfalt.

Informatie
Op de website van de gemeente Blaricum vindt u de meest actuele informatie over de wegwerkzaamheden (www.blaricum.nl).

Heeft u toch nog vragen dan kunt u mailen naar
randweg.blaricum@belcombinatie.nl. Tijdens kantooruren kunt u ook bellen naar de afdeling Aanleg en Beheer van de BEL Combinatie, tel. (035) 7513393.

|