Gemeente de Waard


Uitnodiging inspraakavond reconstructie Hofwegen

Graag nodigen wij u uit op maandag 4 juli om 19:00 uur in dorpshuis de Spil voor een inspraakavond over de reconstructie van de Hofwegen in Bleskensgraaf.

¿Het team voorbereiding van Gemeentekantoor De Waard heeft een voorontwerp gemaakt wat we graag met u willen bespreken. Het plan omvat de Hofwegen vanaf de Wervenkampweg tot de Dorpslaan en de Dorpslaan van huisnummer 1 tot en met 5.

* De weg wordt op de door Waterschap Rivierenland gewenste kadehoogte gebracht. Dat houdt in dat het grootste deel van de weg tussen de 10 en 40 cm opgehoogd wordt.

* De fundatie en het asfalt van de weg worden geheel vervangen.
* Er wordt een nieuwe beschoeiing geplaatst.
* Ter plaatse van de Spil en de brug Spillegang is de as van de weg verlegd waardoor een veiligere situatie ontstaat voor voetgangers en fietsers van en naar de brug.

* De in de huidige situatie aangebrachte betonelementen zijn in het voorontwerp voor een deel herplaatst zoals ze nu staan en voor een deel tegenover elkaar geplaatst. Deze situaties hebben voor- en nadelen die we graag tijdens de inspraakavond met u willen bespreken.

* Het asfalt wordt uitgevoerd met rode suggestiestroken aan de zijkanten van de weg en een smalle (3 meter) strook zwart asfalt als rijbaan. Hierdoor wordt de nadruk gelegd wordt op de suggestiestroken waar de zwakkere verkeersdeelnemers zich bevinden.

Het plan en de planning wordt tijdens de presentatie nader toegelicht en besproken.

Programma:
19:00 tot 19:15 uur Ontvangst met koffie of thee. 19:15 tot 19:45 uur Presentatie van het voorontwerp. 19:45 tot 20:30 uur Gelegenheid voor het stellen van vragen.

De tekening van het voorontwerp is als bijlage toegevoegd en ligt tevens vanaf maandag 27 juni 2011 ter inzage in het gemeentekantoor aan het Melkwegplein in Bleskensgraaf. Als u niet in de gelegenheid bent de inspraakavond bij te wonen kunt u eventueel vragen of opmerkingen via email info@dewaardwerkt.nl onder vermelding van reconstructie Hofwegen of telefonisch kenbaar maken. Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met Eddy von Hout van het team voorbereiding via telefoonnummer 0184-805000.


* tekening reconstructie Hofwegen.pdf (371,84 KB)