Gemeente Zwolle

Fase 3 reconstructie Luttenbergstraat

Nu werkzaamheden aan Assendorperstraat

Op 4 juli start de gemeente met fase 3 van de reconstructie van de Luttenbergstraat en Assendorperstraat. De werkzaamheden in deze fase duren tot medio augustus 2011.Tijdens fase 3 wordt er gewerkt aan de Assendorperstraat. De werkzaamheden vinden plaats aan het gedeelte tussen de kruising met de Luttenbergstraat en het Groot Wezenland. Het deel van de Assendorperstraat ter hoogte van de Isala Klinieken is afgesloten voor auto- en fietsverkeer. Voor voetgangers blijft de Assendorperstraat wel bereikbaar. De bushalte van stadsbus lijn 3 wordt tijdelijk verplaatst. Tijdens de werkzaamheden gelden omleidingsroutes. Deze worden met borden aangegeven.

Veiliger en overzichtelijker

In de Assendorperstraat worden de bushaltes aangepast aan de laatste eisen en er worden extra parkeerplaatsen aangelegd. Het voorsorteervak om linksaf te slaan vanaf de Assendorperstraat richting Luttenbergstraat verdwijnt. Hierdoor wordt het kruispunt overzichtelijker en verkeersveiliger. Dit geldt niet alleen voor automobilisten maar ook voor fietsers en voetgangers. De fietser krijgt, dankzij de overzichtelijkere indeling en een bredere fietsstrook meer ruimte in de straat. Ook de bushaltes worden verkeersveiliger. In de nieuwe situatie stopt de bus op de rijbaan om de passagiers in en uit te laten stappen, de fietsers fietsen om de bus heen. Voor voetgangers wordt het oversteken vanaf de Luttenbergstraat richting Bartjensstraat een stuk veiliger omdat er in de nieuwe situatie nog maar één rijstrook is die overgestoken moet worden.

Verkeersomleidingen Fase 3

Het ziekenhuis Isala Klinieken locatie Wezenlanden en het winkelgebied in de wijk Assendorp blijven bereikbaar.
Verkeer dat vanaf de Burgemeester van Roijensingel richting Assendorperstraat wil rijden, wordt omgeleid via de Van Ittersumstraat en de Celestraat. Dit geldt ook voor het verkeer dat vanaf de Assendorperstraat of vanaf de Luttenbergstraat richting Burgemeester van Roijensingel rijdt. Ook is het mogelijk om via de Schuurmanstraat en het Groot Wezenland richting Burgemeester van Roijensingel te rijden.

Verkeer dat via de Assendorperstraat richting Luttenbergstraat wil, wordt omgeleid via de Eigenhaardstraat richting de Wethouder Alferinkweg.

Het auto- en fietsverkeer richting de Luttenbergstraat vanaf de Burgemeester van Roijensingel en de Assendorperstraat wordt omgeleid via het Groot Wezenland en de Schuurmanstraat.

Aangepaste route streeklijnen: 4 mei - augustus 2011

o De streeklijnen van Syntus en Connexxion rijden rechtstreeks naar het station en mijden de haltes aan de Wethouder Alferinkweg, Schuurmanstraat en het Groot Wezenland.
o De streeklijnen rijden dan via de Hortensiastraat en Deventerstraatweg. Dit betreft de Syntuslijnen 29, 40, 161, 166 en 167 en de Connexxionlijn 70.
o De routes van de stadslijnen blijven ongewijzigd. Zo zal stadslijn 1 (Oosterenk) blijven stoppen op de haltes aan de Schuurmanstraat en het Groot Wezenland. De halte van Stadslijn 3 in de Assendorperstraat wordt tijdens de werkzaamheden tijdelijk verplaatst naar het Groot Wezenland.

Overstap nodig voor regionale busreizigers

Voor regionale busreizigers die normaal gesproken in- en uitstappen bij de haltes Schuurmanstraat of Isala Klinieken is een overstap op stadslijn 1 van Syntus nodig op station Zwolle of op één van de haltes nabij de Isala Klinieken locatie Sophia (halte Dokterspad). Voor de terugreis geldt hetzelfde, de reizigers kunnen reizen met de stadsbus richting station Zwolle of richting Isala Klinieken locatie Sophia (halte Dokterspad) en vanuit daar kunnen zij hun reis vervolgen met de streeklijnen.

Reizigers die normaal gesproken met het streekvervoer in- en uitstappen op de halte Park de Wezenlanden kunnen gebruik maken van stadslijn 3 (tijdelijke halte Groot Wezenland) of stadslijn 1 (in de Oosterenk, halte Provinciehuis).
Voor zowel stadslijn 1 als stadslijn 3 is een overstap voor regionale reizigers nodig op station Zwolle of nabij Isala Klinieken locatie Sophia voor stadslijn 1 (halte Dokterspad).
Voor de reizigers die nu gebruik maken van de halte Assendorperdijk geldt dat zij gebruik kunnen maken van de halte Molenweg aan de Hortensiastraat.

De bushaltes op de Assendorperstraat komen gedurende de werkzaamheden te vervallen, de bus gaat via de wethouder alferinkweg - Hortensiastraat rijden.

Reconstructie Luttenbergstraat

Reconstructie Luttenbergstraat kent twee projectdelen. Het eerste deel vindt plaats van begin mei tot medio augustus 2011. Dan wordt gewerkt aan de weg het gedeelte tussen de kruising met de Wethouder Alferinkweg en de kruising met de Assendorperstraat en op de Assendorperstraat tussen kruisingen met de Luttenbergstraat en met het Groot Wezenland. Het eerste deel heeft de meeste gevolgen voor het verkeer en veroorzaakt verkeersomleidingen. De werkzaamheden van deel één bevinden zich nu in de laatste fase. Hierna volgt het tweede deel van de reconstructie Luttenbergstraat. Deze vindt van medio augustus tot eind september 2011 plaats. Dan wordt gewerkt aan de weg in het gedeelte tussen de kruising met de Wethouder Alferinkweg en de rotonde Hanekamp.

Meer informatie over de werkzaamheden en de gevolgen daarvan voor het verkeer vindt u op www.zwolle.nl/reconstructieluttenbergstraat.