Provincie Overijssel

Middengeleider maakt N 343 Oldenzaal-Weerselo veiliger

30 juni 2011

Gedeeltelijke wegafzetting van maandag 4 juli tot en met vrijdag 15 juli 2011

De provincie Overijssel gaat de hoofdrijbaan van de provinciale weg N 343 tussen Oldenzaal en Weerselo (Lemselosestraat) op de kruising met de Oude Weerseloseweg gedeeltelijk afzetten voor het doorgaande verkeer van maandag 4 juli tot en met vrijdag 15 juli. Tijdelijke verkeerslichten zorgen ervoor dat het doorgaande verkeer niet omgeleid hoeft te worden, maar altijd gebruik kan maken van één rijbaan.

De gedeeltelijke afzetting van de N 343 is nodig om werkzaamheden aan de weg snel en veilig te laten plaatsvinden. Het gaat om het aanbrengen van een middengeleider, een soort vluchtheuvel, op de kruising van de N 343 en de Oude Weerseloseweg. Hierdoor kunnen fietsers de N 343 straks in twee etappes oversteken. Kijk voor verdere informatie over de wegwerkzaamheden op www.bereikbaar.overijssel.nl.

Wegen veiliger maken

Onder de naam `Overijssel doet meer voor verkeer' voert de provincie Overijssel sinds 2006 een pakket maatregelen uit om de provinciale wegen veiliger te maken. Het doel van dit project is om met enkele relatief eenvoudig uit te voeren maatregelen het aantal ongevallen sterk terug te dringen. Een van deze maatregelen is het verbeteren en beter herkenbaar maken van kruispunten in provinciale wegen.