Provincie Noord-Holland

Seniorenconvent vraagt snel duidelijkheid over Distriport

04 juli 2011 -

Het Seniorenconvent is op 30 juni 2011 bijeengekomen om snel duidelijkheid te krijgen over de positie van de provincie in het project Distriport.

Aanleiding voor de bijeenkomst van het seniorenconvent zijn de verontrustende berichten in de media nadat Gedeputeerde Staten hadden besloten tot het beëindigen van de samenwerking met projectontwikkelaars en het zelf ter hand nemen van de regie van het project Distriport (aanleg bedrijventerreinen in Koggenland).

Geheimhouding opheffen en positie Noord-Holland Er is door het Seniorenconvent (vergadering van voorzitters van Statenfracties) een vijftal procedurele afspraken gemaakt. Om te beginnen is afgesproken aan Provinciale Staten voor te stellen om op 11 juli a.s. de geheimhouding ten aanzien van alle stukken over het project Distriport op te heffen. Daarnaast moet er snel duidelijkheid komen over de positie van de provincie in dit dossier. Gedeputeerde Staten moet hierover een verduidelijkende notitie opstellen.

Besluitvorming
In de derde plaats moet er duidelijkheid komen over de vraag hoe en op welk niveau besluitvorming over dit project tot stand is gekomen. In de vergadering van de Statencommissie WEB van 4 juli a.s wordt het project Distriport inhoudelijk besproken. De stukken over Distriport voor die vergadering vindt u hier.

Snelle beantwoording en agendering Provinciale Staten Voorts moeten de schriftelijke Statenvragen over de financiën van Koggenland die aan Gedeputeerde Staten gesteld zijn, snel beantwoord worden. Ten slotte zal het project Distriport worden geagendeerd voor de vergadering van Provinciale Staten van 11 juli a.s. Gedeputeerde Staten zullen hiervoor een feitenrelaas en tijdslijn van het project Distriport toezenden.

Bovenstaande procedurele afspraken zijn gemaakt in aanwezigheid van de fractievoorzitters van de VVD, PvdA, D'66, CDA en GroenLinks.
---