Politie Utrecht

Persbericht Eemland zuid, 09.40 uur

Utrecht, 04-07-2011

Straatrovers aangehouden

AMERSFOORT Op zondag 3 juli rond 20.10 uur vond op de Liendertseweg een beroving plaats, waarbij het 14-jarige slachtoffer zijn fiets moest afstaan. Enige uren later kreeg de politie de melding dat de twee verdachten op de kruising van de Liendertseweg met de Ringweg liepen. Zij werden aangehouden en ingesloten.

Het slachtoffer, een inwoner van Hoogland, fietste op de datum en het tijdstip voornoemd met een getuige op de Liendertseweg ter hoogte van het station Schothorst. Hier werden zij tegengehouden door een groep jongeren die de Hooglander dwongen zijn fiets af te geven. Toen de gewaarschuwde politie arriveerde waren de verdachten al vertrokken.

Rond 22.20 kreeg de politie de melding dat twee verdachten op de Liendertseweg liepen. De politie ging snel ter plaatse en trof de twee verdachten aan. Zij voldeden aan het verstrekte signalement en werden ook herkend door het slachtoffer. Beide verdachten, 12 en 13 jaar oud en inwoners van Amersfoort, werden aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.