Politie Hollands Midden

Alphen aan den Rijn - Man redt scootmobielrijder uit water

Alphen aan den Rijn, 04-07-2011 o Een 45-jarige Alphenaar heeft vrijdag 1 juli in de middag een 76-jarige plaatsgenoot uit het water gered.

Het slachtoffer was rond 15.45 uur met zijn scootmobiel door nog onbekende oorzaak een sloot ter hoogte van de Genielaan en de Hoorn ingereden. Het slachtoffer reed achter zijn vrouw op weg naar huis. Toen zijn echtgenote omkeek zag ze hem in de sloot liggen.

Een automobilist, de 45-jarige Alphenaar, reed over de Hoorn en zag de man het water inrijden. De Alphenaar is direct gekeerd, sprong uit de auto en sprong in het water. Nog voordat het slachtoffer kopje onderging wist hij hem uit het water te tillen. Vermoedelijk heeft de Alphenaar erger voorkomen omdat het slachtoffer, dat slecht ter been is, waarschijnlijk niet zelf uit het water zou kunnen komen. De politie prijst het optreden van de Alphenaar.

De scootmobiel die uiteindelijk bijna geheel onder water lag en op zijn zijkant werd door de brandweer uit de sloot gehaald en schoongespoten. De politie heeft het rijwiel en de echtgenote thuis afgezet. Het slachtoffer is voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. Inmiddels is hij weer thuis en maakt het goed.