Provincie Utrecht

Ondertekening convenant de kleine meent

Kleine Meent in Renswoude blijft bestaan

Op 10 juni is in Renswoude een convenant ondertekend voor het voortbestaan van kleinschalige zorgvoorziening De Kleine Meent. Het convenant werd getekend door wethouder Didi Dorrestijn, Arie Vorstelman van Zorggroep Charim en familieleden van bewoners van De Kleine Meent.

Om dit te realiseren heeft de gemeente samen met Charim Zorggroep en de familie samengewerkt aan een oplossing zodat De Kleine Meent kan blijven voortbestaan. Het resultaat van goede onderlinge afspraken is dat deze zeer kleinschalige woonvorm met een uitbreiding van 6 naar 8 bewoners nu exploitabel wordt gemaakt. De gemeente verhuurt de woningen, Charim biedt de zorg en de bewoners/familie/vrijwilligers verzorgen onder andere het interieur en de tuin. Hiermee worden wonen en zorg gescheiden.

De provincie Utrecht heeft voorafgaand aan dit convenant een haalbaarheidsonderzoek gefinancierd. Op basis van de resultaten daarvan heeft een externe projectleider een nieuw plan van aanpak gemaakt samen met de partijen om een doorstart mogelijk te maken.

Het haalbaarheidsonderzoek is uitgevoerd in het kader van het project Kleinschalig wonen voor mensen met dementie.

Meer informatie:
olga.masurel@provincie-utrecht.nl, (030) 258 23 52