Provincie Utrecht

Meer gemeenten aan de slag met Uw Huis, Uw Toekomst

Sinds de afronding van het pilotproject 'Uw Huis, Uw toekomst' zijn meer gemeenten bezig met het stimuleren van senioren om hun koopwoning tijdig aan te passen. De gemeenten Zeist en Lopik zijn inmiddels aan de slag gegaan met behulp van de kennis van de pilotgemeenten.

Vanaf 2009 hebben de vier pilotgemeenten, Stichtse Vecht, Utrechtse Heuvelrug, Utrecht en Woudenberg meegedaan aan het project `Uw Huis, Uw Toekomst' van de provincie Utrecht. Dit project heeft als doel om senioren in koopwoningen te stimuleren hun woning tijdig aan te passen, zodat ze er zo lang mogelijk kunnen blijven wonen.

Mede op basis van de ervaringen van deze eerste vier gemeenten is een draaiboek opgesteld. Hiermee kunnen ook andere gemeenten aan de slag gaan om een dergelijk project te starten. Het draaiboek is inmiddels gepresenteerd op een bijeenkomst van het Aedes-Actiz kenniscentrum wonen-zorg over woningverbetering (opplussen).

Behalve een draaiboek kunnen andere gemeenten ook gebruik maken van een voorlichtingsfilm en de woningtest die de provincie beschikbaar stelt. U kunt het draaiboek downloaden. De voorlichtingsfilm en de woningtest kunt u bij Linda Sanders opvragen.

De woningtest wordt vanaf dit najaar uitgebreid. Er komt een aparte vragenlijst bij over comfort en veiligheid en een vragenlijst voor de wat oudere doelgroep die meer ingaat op beperkingen.

Heeft u ook belangstelling? Neem dan contact met ons op.

Meer informatie:
linda.sanders@provincie-utrecht.nl, (030) 258 29 73