Provincie Utrecht

Overig nieuws Wel Thuis!

De provincie Utrecht heeft het initiatief genomen tot het maken van een toolkit om mantelzorg- en familiebetrokkenheid in kleinschalige woonvormen voor mensen met dementie te vergroten.

De toolkit biedt zorgaanbieders praktische handvatten. Het bevat veel voorbeelden van hoe er samengewerkt kan worden met mantelzorgers, en de instrumenten die dit proces kunnen ondersteunen. De toolkit verschijnt in augustus.

Meer informatie:
patricia.plaizier@provincie-utrecht.nl, (030) 258 25 27

Kenniskring Sociaal Isolement Wmo-werkplaats

De WMO-werkplaats is één van de zes werkplaatsen in Nederland die op initiatief van het ministerie van VWS zijn ingesteld. De werkplaats heeft het doel praktijkkennis op het gebied van de Wmo te ontwikkelen, te onderzoeken en door te geven.

De Hogeschool Utrecht werkt in de Wmo-werkplaats samen met Alleato, Cliëntenbelang Utrecht en de Provincie Utrecht. In de werkplaats worden 5 kenniskringen georganiseerd waarin professionals, onderzoekers en docenten kennis delen en ontwikkelen.

In 2011 komt de kenniskring 'Van Sociaal Isolement naar Sociale Inclusie' nog tweee keer bij elkaar: dinsdag 13 september 13:30 - 16:30 uur en dinsdag 22 november 13:30 - 16:30 uur. Wilt u ook deelnemen, dan kunt u zich aanmelden via carla.entrop@hu.nl.

Meer informatie over de bijeenkomsten: wmowerkplaatsutrecht

Meer informatie:
patricia.plaizier@provincie-utrecht.nl, (030) 258 25 27