Sint Franciscus Gasthuis
* Juli »

* 04 jul 2011

Sint Franciscus Gasthuis stapt in belevingswereld patiënten

Het delen van ervaringen kan voor patiënten een belangrijke functie hebben. Bijvoorbeeld om zich goed voor te bereiden of ervaringen te delen of verwerken. Het Sint Franciscus Gasthuis deelt daarom patiëntenverhalen in zijn vernieuwde patiëntenblad Franciscus Magazine, website en tijdens voorlichtingsavonden. Het doel van het ziekenhuis is om zich meer te verplaatsen in de belevingswereld van de patiënt. Hiermee komt de slogan van het ziekenhuis Uw zorg, onze passie nog meer tot zijn recht.

Nieuw Franciscus Magazine

Het patiëntenblad Franciscus Magazine heeft een moderne en eigentijdse vormgeving gekregen. Door ervaringsverhalen ligt de focus meer op de belevingswereld van de patiënt. Daarnaast is het magazine nu ook huis-aan-huis verstuurd, zodat inwoners vanuit de omgeving van het ziekenhuis, op de hoogte kunnen blijven van activiteiten en ontwikkelingen. Zo staat er in de eerste uitgave van het magazine een ervaringsverhaal van patiënt Selma Dag waarin
zij vertelt over haar nierziekte en diabetes. Ik kom al 24 jaar in het Sint Franciscus Gasthuis voor mijn nierproblemen. Ondanks mijn ziekte houd ik de moed erin en ben ik altijd vrolijk, vertelt zij.

Website

Een ander belangrijk informatiemiddel voor patiënten is de website www.sfg.nl. Om ervaringsverhalen te bundelen, is een speciale pagina gemaakt. Op die manier kunnen patiënten de verhalen snel vinden en lezen. Op www.sfg.nl/patientenverhalen kunnen patiënten op een makkelijke en toegankelijke manier het verhaal lezen dat hen aanspreekt.

Voorlichtingsbijeenkomsten

Daarnaast biedt het Sint Franciscus Gasthuis het hele jaar door verschillende voorlichtingsbijeenkomsten aan. Hier kunnen patiënten zich laten informeren over hun aandoening of behandeling, maar ook ervaringsverhalen delen met lotgenoten. Op de website www.sfg.nl/voorlichtingsbijeenkomsten staan actuele informatiebijeenkomsten.