Hoefnet

Nieuws

Letteboer pakt de winst in Nebanice

03-07-2011

Regerend Nederlands kampioen tweespannen Raymond Letteboer heeft de internationale menwedstrijd in het Tsjechische Nebanice op zijn naam geschreven. Het is de tweede keer in zijn carrière dat Letteboer de beste is op deze wedstrijd. Ook in 2008 werd hij in Nebanice tot winnaar gekroond.

"Het liep eigenlijk niet zoals ik had uitgestippeld," vertelt Letteboer. "De nacht voor de dressuur had mijn dressuurpaard Picora zich vast gerold waardoor ik genoodzaakt was marathonpaard Edje in te zetten. Ik heb met Edje de laatste tijd niet veel dressuur getraind, maar het heeft toch goed uitgepakt." Raymond Letteboer werd tweede in de dressuur achter de Tsjech Martin Gössl.
In de marathon besloot de menner uit Oud-Ootmarsum op safe te gaan en vooral de vele balletjes op de hindernispalen te laten liggen. Op 1 balletje na lukte hem dit, wat hem de vierde plaats opleverde in de technische en snelle marathon. "Het liep goed, ik moest alleen in de laatste hindernis rustig aan doen want bij het uitrijden van hindernis zes begaven de veren van mijn marathonkoets het." Letteboer ging na de dressuur en de marathon aan de leiding en er was nog geen deelnemer foutloos toen hij de ring in moest: "Ik voelde de druk want hoewel de nummer twee veel strafpunten had, moest ik oppassen dat ik het verschil met nummer drie niet weggaf." Letteboer nam het zekere voor het onzekere en gebruikte wederom Edje in plaats van Picora in de vaardigheid om de inmiddels herstelde merrie te sparen voor de komende wedstrijden. In het parcours haperde het span eventjes wat Letteboer een balletjes kostte, maar door zijn hoge tempo wist het A-kaderlid de tijdschade te beperken en bleef hij zijn concurrenten voor.
De Hongaar Tibor Nagy werd tweede, voor de Tsjechen Jiri Nesvacil en Martin Gössl.
Bij de vierspannen ging de overwinning naar Ludwig Weinmayr uit Duitsland. Zilveren medaillewinnaar van 2010 Bartolomiej Kwiatek won de strijd bij de enkelspan paarden. De louter met Duitse deelnemers gevulde vierspan ponyrubriek werd op naam geschreven door Reiner Ochs.

Bron: Hoefnet.nl
Overname zonder voorafgaande toestemming van de redactie is niet toegestaan.

Uitslagen

Raymond Letteboer tijdens de marathon in Windsor 2011 Raymond Letteboer tijdens de marathon in Windsor 2011 (foto: Rinaldo de Craen)