Gemeente Wassenaar

Werkzaamheden fietspad A44

Via 44 De Via 44 loopt parallel aan de N44 van Den Haag via Wassenaar en Katwijk naar Leiden.

Op 4 juli starten de werkzaamheden aan het fietspad tussen het viaduct van de A44 Leiden en de Burgemeester Geertsemalaan in Wassenaar. Het gehele traject is afgesloten voor fietsers en ander verkeer. Woningen en bedrijven blijven bereikbaar.

Van 8 tot en met 19 augustus wordt er weer verder gewerkt tussen het Ammonslaantje en de Burgemeester Geertesemalaan. Op 20 augustus wordt dit traject weer opengesteld voor fietsers. In de week erna wordt nog de belijning op het gehele traject aangebracht, maar dit zorgt voor beperkte hinder voor het fietsverkeer.

Unieke samenwerking

De fietspaden worden gerealiseerd door een uniek samenwerkingsverband van verschillende partijen: de provincie Zuid- Holland, Stadsgewest Haaglanden, de Fietsersbond, ANWB, ROVER en de gemeenten Den Haag, Wassenaar, Katwijk, Leiden, Voorschoten en Leidschendam-Voorburg.

Het geld voor de verbetering van de twee fietspaden wordt beschikbaar gesteld door de provincie Zuid-Holland, Stadsgewest Haaglanden en het ministerie van Verkeer en Waterstaat.

Meer informatie Meer informatie over de snelfietsroutes en de werkzaamheden is te vinden op de website van de provincie Zuid-Holland: www.zuid-holland.nl/snelfietsroutesdenhaagleiden
* 4 juli 2011